Drž' se Schumi!!

Četiri godine od Schumijeve nesreće - znamo li istinu?

AutoMoto / Flash | 07. 09. 2017. u 07:07 D.K.
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Legenda Formule je pretrpjela vrlo teške ozljede glave prije gotovo četiri godine, na skijanju u Francuskoj. Tijekom ovih godina malo se zna o Schumijevu stanju i hoće li se ikada potpuno oporaviti...

Ozljede opasne po život Michael Schumacher je zaradio skijajući se u francuskim Alpama u prosincu 2013. godine, kada je izgubio kontrolu, pao i glavom udario u kamen. Nakon dvije teške operacije i nekoliko mjeseci u komi Michael se "oporavlja" u svome domu u blizini Ženeve, piše portal Autostart.

Što se dogodilo?

Tijekom zimskog odmora s obitelji Michael je 29. prosinca 2013. godine doživio tešku nesreću na skijanju, u društvu svoga sina Micka. Helikopterom je prevezen u bolnicu u Grenobleu gdje je podvrgnut dvjema operacijama koje su mu spasile život. Dan potom liječnici su potvrdili kako je Michaelovo stanje "ekstremno ozbiljno" i da je trenutačno u komi.

Što smo saznali u ovih gotovo 4 godine?

Službene novosti odmah nakon nesreće počele su teći "na kapaljku", s obzirom na to da je prva izjava Schumijeve obitelji stigla tek u travnju 2014. Tada je potvrđeno kako je najuspješniji vozač Formule 1 pokazao trenutke svijesti i buđenja. Zatim je, tri mjeseca kasnije, potvrđeno da se Michael potpuno probudio iz kome te je napustio bolnicu u Grenobleu. Ponovno je, tri mjeseca nakon te izjave, Schumacherova obitelj potvrdila kako je Michael prevezen u njegov dom na obali Ženevskoga jezera.

Službena izjava glasila je ovako: "Michaelova rehabilitacija nastavlja se u njegovu domu, a uzimajući u obzir vrlo teške ozljede glave napredak je u posljednim tjednima i mjesecima ipak postignut. No, pred Michaelom je i dalje vrlo dugačak i težak put."

Koje su posljednje novosti?

Prve fotografije Michaela nakon njegove nesreće počele su se 2015. nuditi europskim medijima za milijun funti. Policija je pokrenula istragu o tome kako su snimljene fotografije iz privatnoga doma obitelji Schumacher. Nešto prije Božića Michaelova menadžerica Sabine Kehm izjavila je kako trenutno ne planiraju javnosti obznaniti novosti o zdravstvenome stanju legende Formule 1.

"Michaelovo zdravlje nije javna stvar pa ćemo ostati suzdržani od komentara u tome pogledu", izjavila je Kehm.

Ross Brawn, Schumacherov veliki prijatelj, rekao je kako Michaelova obitelj i prijatelji još uvijek gaje nadu da će šampiona ponovno ugledati "onakvoga kakvog ga poznajemo". Neslužbene i nepotvrđene izjave ove su godine uzburkale javnost. Naime, anonimni samoprozvani Michaelov prijatelj rekao je kako Schumi uz pomoć terapeuta može napraviti nekoliko koraka te čak i podići ruku.

Obitelj je ubrzo sve demantirala i potvrdila da se Michael nažalost još uvijek ne može samostalno micati. Prava je istina da se Michael Schumacher vjerojatno nikada neće u potpunosti oporaviti i biti onakav kakvoga ga svi poznajemo. Duboko vjerujemo da će se jednom barem pojaviti u javnosti kako bi i on i milijuni njegovih fanova napokon dobili svoj mir.

Kopirati
Drag cursor here to close