Vozili smo Škodu Kodiaq

Češki medvjed u hercegovačkim brdima

AutoMoto / Flash | 26. 05. 2017. u 11:05 D.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U organizaciji tvrtke Porsche BH, u četvrtak 25. svibnja, održana je službena promocija novog Škodinog SUV-a pod imenom Kodiaq u Bosni i Hercegovini.

SUV je novi aktualni trend u svijetu prodaje automobila te svako peto prodano vozilo u svijetu je terenac. Jednu trećinu prodaje Škodinih automobila čine upravo SUV vozila.

Kodiaq je treći po redu Škodin SUV (ne računajući novi Karoq), jer prije Yetija Škoda je proizvodila Trekka koji je bio prvi Škodin terenac predstavljen davne 1966. godine sa četverocilindričnim benzincem zapremine 1,2 litra i sa moćnih 47 konjskih snaga.

No, vratimo se u sadašnjost. Kodiaq je nastavak SUV priče nakon Yetija, te se smatra obiteljskim SUV-om, a nastao je na dobro poznatoj MQB platformi.



Nudi se u opciji sa tri reda sjedala, te zapreminom prtljažnika od čak 720 litara. Pohvalno je također prostor u unutrašnjosti kojeg ima na pretek, te osobe višeg rasta neće imati apsolutno nikakavih problema u vožnji, bilo da sjede naprijed ili pozadi.

Nakon kraće statične prezentacije u Sarajevu krenuli smo na vožnju s novim Kodiaqom u dužini od nekih 220 kilometara, od čega je je bilo nekih 24 kilometra puta u izgradnji na kojem možete sresti ponajviše šumokradice.



Izlaskom na autoput od Sarajeva do Tarčina, pedala ide do kraja..Naše auto bilo je opremljeno motorom 2.0 TDI sa 150 konjskih snaga i pogonom na sva četiri točka. Solidan odziv na gas,možda ne i najbolji, ali ništa čudno. Automobil ipak teži skoro 1,7 tona te je izrazito velik.

Po silasku s autoputa, karavana od 11 čeških medvjeda zaputila se prema Konjicu, točnije mjestu Borci nakon čega je uslijedilo najzanimljivi dio rute. 24 kilometra puta u izgradnji ili ti ga makadama! Automobili su se vozili, a rupe se nisu 'fulale'. Škodin Medo se na lošem terenu osjećao kao svoj na svome, te upijao sve neravnine. Poslije off road iskustva vožnja se nastavila putem Sarajeva.


Početna cijena benzinskog motora iznosi 44.900 KM, dok je za dizel motor potrebno izdvojiti 55.180 KM.

Kodiaq je prvi model marke Škoda koji ima garanciju u trajanju od 5 godina ili 150.000 kilometara.

Kopirati
Drag cursor here to close