Povećanje proizvodnje

Bum u autoindustriji: Rekordna proizvodnja za Njemačku

Proizvođači automobila, uključujući Volkswagen, Daimler i BMW, mogli bi "značajno" povećati proizvodnju u 2017.
AutoMoto / Flash | 22. 11. 2017. u 09:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 Foto: Ilustracija

Njemački proizvođači automobila na putu su rekordne proizvodnje u ovoj godini, a očekuju i daljnji rast proizvodnje u 2018. godini, poduprt snažnom potražnjom u Aziji, objavilo je Njemačko udruženje automobilske industrije (VDA).

Proizvođači automobila, uključujući Volkswagen, Daimler i BMW, mogli bi "značajno" povećati proizvodnju u 2017. u odnosu na godinu ranije, na 5,6 do 5,7 milijuna vozila u Njemačkoj i na oko 10,8 milijuna u ostatku svijeta, kazao je predsjednik toga udruženja Matthias Wissmann, piše Hina.

"Automobilski sektor jest i ostat će tržište rasta", poručio je Wissmann u utorak s konferencije posvećene automobilskoj industriji, posebno ističući zamah u Kini i Indiji.

"Sadašnje projekcije upućuju na zaključak da će 2018. također biti stabilna godina", dodao je čelnik VDA, ne ulazeći u pojedinosti.

Odvojeno je Wissmann kazao da očekuje da će potražnja u Njemačkoj za električnim automobilima pokazati značajniji rast tijekom iduće tri godine budući da njemački proizvođači automobila planiraju više nego utrostručiti svoju paletu modela vozila na baterijski pogon i 'plug-in' hibridnih vozila sa sadašnjih 30-ak na njih gotovo stotinu.

Kopirati
Drag cursor here to close