Žrtva elektrifikacije asortimana

Budućnost Renault Meganea vrlo je neizvjesna

Jedan od najprepoznatljivijih modela francuskog proizvođača mogao bi postati žrtva velike elektrifikacije asortimana, potvrđeno je s vrha kompanije
AutoMoto / Flash | 01. 05. 2020. u 13:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Laurens van den Acker, šef dizajna francuskog proizvođača automobila Renault, izjavio je u razgovoru za portal AutoExpress da bi njihov popularni model Megane mogao biti pred gašenjem.

U Renaultu rade na velikom osvježavanju ponude koja će uključivati sve više elektrificiranih pa i potpuno električnih modela.

Fokus dizajnera i inženjera u razvoju tako je okrenut novim tehnologijama i modelima vozila, pa kompanija sada razmatra u cijelosti ukinuti liniju Meganea i sve resurse namijenjene njegovom razvoju također preusmjeriti negdje drugdje.

Kad električna vozila počnu ulaziti u ponudu, neki od starih modela morat će neizbježno iz nje izići jer si Renault ne može priuštiti paralelni razvoj tolikog broja vozila, piše Autonet.

A zašto je baš Megane odabran kao žrtveno janje? Van der Acker pojašnjava da se Megane nalazi u segmentu koji je pod najvećim pritiskom i u kojem nema budućnosti za ne-električna vozila.

Renault Megane predstavljen je još 1995. godine i do sada je doživio četiri velika redizajna. Prodaja im posljednjih deset godina u Europi značajno pada. S preko 465 tisuća 2010. godine, prošle je godine zabilježeno tek nešto manje od 210 tisuća prodanih primjeraka.

O nasljedniku Meganea u električnoj inačici već se piše neko vrijeme. Spominju se neki budući modeli naziva Z.E. ili pak K-Z.E. u crossover inačici, o kojima se za sada ne zna mnogo.

Kopirati
Drag cursor here to close