Električni automobil

Brojne nagrade za Nissan LEAF i rekordna prodaja u Europi

Godinu dana od globalnog predstavljanja novi Nissan LEAF nastavlja osvajati niz priznanja i ostvarivati rekordnu prodaju.
AutoMoto / Flash | 08. 09. 2018. u 08:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Nissan  / Nissan Leaf

Električni automobil Nissan Leaf je, u godinu dana od predstavljanja, u Europi osvojio pregršt važnih i zapaženih nagrada.

Ugledna priznanja dodijeljena najnovijem Nissanu LEAF u posljednjih 12 mjeseci uključuju nagradu za najbolje električno vozilo portala DiarioMotor.com u Španjolskoj, nagradu Motor Electric u Italiji te nagradu Driver Power Gold Electric Car za 2018. u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Časopis "L’Automobile et L’Enterprise" proglasio ga je najboljim automobilom godine u kategoriji električnih vozila i plug-in hibridnih vozila, javlja Bug.hr.

Osim toga, dobio je i švedsku nagradu Miljöbästa Bil (najbolje ekološki prihvatljivo vozilo) za 2018., čime je nagrađena njegova privlačnost za privatne i poslovne korisnike, kao i njegov veći domet, napredne tehnologije, pristupačna cijena i rješenja za pohranu energije.

Diljem Europe u prvih osam mjeseci 2018. prodano je 43.000 primjeraka Nissana LEAF, što ga čini najprodavanijim električnim vozilom na tom kontinentu.

Tri četvrtine novih kupaca Nissana LEAF odabralo je tehnologiju ProPilot, a papučicu e-Pedal najdražom funkcijom proglasilo je 27.000 vozača koji su preuzeli svoj LEAF ove godine.

LEAF je, osim ranije navedenih, dobio i pohvale za tehnologiju Inteligentne integracije i za jednostavnu upotrebu. Može se puniti na običnoj kućnoj utičnici i Nissan zidnim jedinicama za punjenje, ali i na raširenoj mreži koju čini više od 5800 punionica diljem Europe.

Novi sustav punjenja omogućuje korisnicima da svoje automobile pune s mreže i "prodaju" energiju natrag energetskim poduzećima. Taj je koncept dobio nagradu za inovacije Auto Express Technology u srpnju 2018.

Nissan LEAF je od svojeg predstavljanja osvojio i glavne međunarodne nagrade, uključujući "2018 World Green Car" u okviru natjecanja World Car Awards i nagradu Best of Innovation u području inteligentnih vozila i tehnologije za autonomnu vožnju koju dodjeljuje udruženje Consumer Technology Association. Najnoviji Nissan LEAF dobio je i ocjenu od pet zvjezdica na testiranjima Euro NCAP-a.

Kopirati
Drag cursor here to close