Proizvodnja buke

Britanske vlasti testiraju “kamere za buku”

Ako testiranje bude uspješno ovaj bi sustav mogao biti uveden u stalnu primjenu.
AutoMoto / Flash | 14. 06. 2019. u 09:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Velikoj Britaniji se planira započeti testiranje sustava za nadzor buke čiji je cilj iz upotrebe iskorijeniti vozila koja stvaraju buku višu od propisane.

Ovi uređaju bi trebali detektirati koja vozila, automobili, motocikli i sl, stvaraju preveliku razinu buke te ih snimiti kako bi se zabilježila registarska oznaka pa potom i kazniti njihovog vlasnika.

Sva vozila proizvedena i prodavana na području EU-a od 2016. su ograničena bukom na 74 dB. Unatoč tome na tržištima su dostupni razni ispušni sustavi čiji zvuk uvelike premašuje propisanu granicu, javlja Autonet.hr.

Sky News javlja da će testne “kamere za buku” za otprilike pola godine biti postavljene na razne lokacije širom Velike Britanije. Sustav bi trebao prepoznati je li dotično vozilo, s obzirom na svoju klasu i brzinu te udaljenost od uređaja za mjerenje buke prekoračilo dozvoljenu razinu buke.

Ako testiranje bude uspješno ovaj bi sustav mogao biti uveden u stalnu primjenu.

Iz britanske Vlade poručuju kako žele smanjiti prekomjernu buku jer je u mnogim sredinama u toj zemlji “onečišćenje bukom” na vrlo visokoj razini sa znatnim štetnim utjecajem na zdravlje ljudi.

Upravo stoga su odlučni stati na kraj prekomjernoj buci koju proizvode nesavjesni vozači.

Kopirati
Drag cursor here to close