Okolica Berlina

Bljesak u Mercedesovoj tvornici gospodarskih vozila: Jedno vozilo, tisuću lica

Brojne su potrebe gospodarstvenika, a Mercedes-Benz sa svojim partnerima želi da odgovori na svaku od njih.
AutoMoto / Flash | 12. 12. 2019. u 12:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nedavno smo imali jedinstvenu priliku da u organizaciji kompanije Star Import iz Beograda, posjetimo Mercedes-Benz tvornicu gospodarskih vozila u okolici Berlina, točnije, mjestu Ludwigsfelde, gdje su bile izložene brojne modificirane varijante Sprintera, ali i ostalih modela. Brojne su potrebe gospodarstvenika, a Mercedes-Benz sa svojim partnerima želi da odgovori na svaku od njih. 

Kao posjetitelji jedinstvenog događaja unutar Mercedes-Benz tvornice u Ludwigsfeldeu, Mercedes-Benz je zajedno sa svojim partnerima izložio preko 34 različita karoserijska rješenja a spektar istih obuhvatio je devet različitih sektora, od luksuznog autobusa za svadbene goste, usluge i obrt, prijevoz putnika, trgovina, e-kupovina, za prijevoz osoba sa invaliditetom, graditeljstvo, prijevoz, hitna, spasilačka i komunalna vozila. Ono što je jako bitno istaknuti, da su sve opcije nadogradnje Mercedes-Benz gospodarskih vozila dostupne i u Bosni i Hercegovini kod ovlaštenih prodavača Mercedes-Benz vozila.

Foto: Bljesak.info / Bljesak u posjeti Mercedes-Benz tvornici u okolici Berlina 

Bilo da se radi o rashladnim vozilima, dostavnim vozilima, spasilačkim vozilima, vozilima za prijevoz putnika ili kamper vozila, svojom širokom ponudom Mercedes-Benz VANS pruža savršen temelj za širok izbor karoserijskih rješenja.

Treća generacija Sprintera definira klasu velikih kombija sa bruto težinom od 3,5 do 5,5 tona. Gotovo svaki sektor može pronaći idealno vozilo za sebe. Novi Sprinter po prvi put pokriva sve verzije pogona - prednji, stražnji te pogon na sve kotače, omogućujući mu optimalno usklađivanje sa potrebama i profilom vožnje u svakom slučaju. 

Mega-trendovi kao što su digitalizacija i elektrifikacija nude velike mogućnosti za kupce gospodarskih vozila ali im istovremeno predstavljaju i velike izazove. Na primjer, tržište isporuke svježe hrane nudi veliki komercijalni potencijal na međunarodnoj razini.

Foto: Bljesak.info / Bljesak u posjeti Mercedes-Benz tvornici u okolici Berlina 

Međutim, sam prijevoz robe osjetljive na temperature je izazov koji zahtijeva optimalno korištenje i hlađenje tereta, jer su takve robe osjetljive na različite temperature. Kraj toga, vozilo je potrebno integrirati  u logistički lanac što je efikasnije moguće, a krajnji kupci u ovom segmentu posebno cijene održivost i smanjenje CO2. isto se može primijetit i u drugim sektorima poput online prodaje gdje kurirske službe zaprimaju iz dana u dan sve vise narudžbi a u isto vrijeme pada prihod po pošiljci.

Novi koncepti mobilnosti i sve veći pritisak troškova mijenjaju način prijevoza putnika. Želja za većom održivosti i fleksibilnosti dolazi sve više u fokus, a s druge strane postoje klijenti poput prijevozničkih i građevinskih kompanija koje vole 'oldschool' pristup i potrebne su im karakteristike pouzdanosti, robusnosti i sigurnost.

Mercedes-Benz Vans želi da ispuni sve zahtjeve i potrebe. a oslanja se na intenzivnu suradnju sa vodećim 'bodybuilderima', stručnjacima za preradu i modifikaciju Sprintera iz cijele Europe.

Prilagođavanje vozila za komercijalnu upotrebu ili korištenja za slobodno vrijeme poput kampera iziskuje maksimalan profesionalizam. Zbog toga postoji BodyBudilder Centar koji je središte Mercedes-Benz modificiranih vozila, a osmišljen je u suradnji sa partnerskim tvrtkama. Možda Vaš savršeni Sprinter već postoji tako da nema potrebe za 'izmišljanjem tople vode'.

Sva karoserijska rješenja predstavljena u ovom centru su potvrđena i odobrena za prodaju na temelju strogih zahtjeva kvalitete Daimler AG. Raspon zadataka kojima upravlja BB centar također uključuje tehničku podršku, izravnu prodaju i raznovrsne post prodajne projekte. kako za privatne tako i komercijalne potrebe. BB centar provjerava i ocjenjuje kvalitetu rada partnera koji se bave modificiranjem u svim područjima.

Uz svu tehničku stručnost, fokus je na kvaliteti prodaje, usluge i tehnologija.

U nastavku pogledajte neke od mogućih verzija Mercedes-Benz Sprintera.

Foto: Bljesak.info / Ako dođe do toga da vam je potrebna hitna pomoć, u ovom slučaju molite se da dođe Mercedesov Sprinter pretvoren u vozilo Hitne pomoći, sa svom mogućom aparaturom, lijekovima i anesteticima
Foto: Bljesak.info / Kurirske službe trljaju ruke zahvaljujući ogromnom porastu online prodaje. Njemački stručnjaci smatraju da će do 2021. godine godišnje biti isporučivano više od četiri milijarde paketa. Izbjegavanje 'praznih' putovanja i smanjenje vremena utovara i istovara glavne su značajke koje zanimaju ovaj sektor. Zahtjevan posao vozača sad je olakšan zahvaljujući kabini koja je pretvorena u savršeno radno mjesto, a interaktivno planiranje ruta u stvarnom vremenu tvrtkama uveliko pomaže 
Foto: Bljesak.info / Mercedes-Benz Vans također ide u korak s vremenom te tako slijedi potpuna elektrifikacija modela. Kraj eVito modela, krajem ove godine novi Sprinter će biti opremljen također električnim pogonom
Foto: Bljesak.info / Tržište kampera raste iz godinu u godinu. U Europi je ove godine registrirano čak 125 000 kamper vozila. Generaciji 'milenijalaca' kamperski život je postala prava furka. Zanimljiva činjenica je da se hashtag #kalife pojavio na više od 5 milijuna postova. Mercedesovi partneri su ovdje vidjeli sjajnu priliku te tako sad postoje brojne verzije kampera kojemu je temelj Mercedes-Benz Sprinter
Foto: Bljesak.info / Ovako nešto stvorilo se za servisne tehničare poput mostarskog 'Zoke domara' i trgovce koja svoja vozila koriste kao prodavaonicu na točkovima. Sama vožnja nije glavna djelatnost tvrtke već je vozilo jedini način da se brzo i učinkovito dođe do cilja i pronađe rješenje za sve izazove. Teretni prostor se po želji individualizira
Foto: Bljesak.info / Idealan partner za građevince koji se do posla žele prevesti udobno i sigurno, a koji ih neće iznevjeriti. Pogodan za srednja poduzeća koja se bave građevinom jer upravo oni cijene snažna vozila visoke tonaže. Njihov 'workhorse' je upravo ovo vozilo s motorima koji imaju performanse poput automobila, pogonom na četiri kotača. Čvrst robustan i pouzdan

Ukoliko ste zainteresirani za ovakva ili slična vozila, obavezno posjetite Mercedesovu stranicu za modificirane modele ili najbližeg prodavača Mercedes-Benz vozila.

Kopirati
Drag cursor here to close