Polako!

BiHAMK upozorava na jake udare vjetra

Zbog jakih udara vjetra na dionici autocete Zvirovići-Bijača brzina na dionici je ograničena na 60km/h, te se vozačima savjetuje opreznija vožnja.
AutoMoto / Flash | 24. 02. 2019. u 08:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U jugozapadnim i južnim krajevima naše zemlje, a posebno na putevima na području Širokog Brijega, Mostara i Čapljine, upozorava se na jake udare vjetra. Iz BiHAMK-a vozače upozoravaju na mogućnost urušavanja stabala i polomljenog granja na kolnik.

Zbog jakih udara vjetra na dionici autocete Zvirovići-Bijača brzina na dionici je ograničena na 60km/h, te se vozačima savjetuje opreznija vožnja.

Zbog niskih temperatura skreće se pažnja na moguću poledicu. Posebno se izdvajaju ceste u višim predjelima, kao i mostovi i prilazi tunelima. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prijevoja, učestali su odroni zemlje ili kamenja na kolnik.

Zbog radova na sanaciji odrona, na magistralnoj cesti M-16 Banja Luka–Crna Rijeka u mjestu Dabrac, promet je obustavljen i preusmjeren na alternativni smjer preko Čađavice.

Vozači na svim cestovnim smjerovima se savjetuju da voze maksimalno oprezno i podsjećaju se da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je promet za teretna vozila i autobuse na prometnicama prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko-Gunja. Zbog radova u Hrvatskoj obustavljen je promet za sve kategorije vozila na graničnom prijelazu Bosanski Novi-Dvor.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

Kopirati
Drag cursor here to close