BIHAMK

Pojačan promet na GP Izačić, Hum i Doljani

Zbog izrazito visokih temperatura zraka, apelira se na vozače da voze maksimalno oprezno, da budu odmorni i da prilikom napuštanja vozila na vrijeme isključe rashladne uređaje
AutoMoto / Flash | 12. 08. 2019. u 08:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zbog prometne nezgode, obustavljen je promet na dionici magistralnog puta M-6 Ljubuški-Grude (u mjestu Klobuk). Putnička vozila prometuju lokalnom obilaznicom, dok je za teretna vozila promet obustavljen. 

Zbog izrazito visokih temperatura zraka, apelira se na vozače da voze maksimalno oprezno, da budu odmorni i da prilikom napuštanja vozila na vrijeme isključe rashladne uređaje, kako bi se organizam navikao na vanjsku temperaturu. Frekvencija prometa je pojačana, posebno u gradskim zonama. 

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila zbog sanacijskih radova u tunelu Vranduk II, prometuje se naizmjenično, jednom trakom. Tijekom dana, zbog povremeno pojačanog prometa vozila, moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera. U noćnim satima dolazi do obustava prometa u intervalima od 00.30 do 01.30 sati, od 02.00 do 03.30 sati i od 04.00 do 05.30 sati. Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Nemila-Tetovo-Zenica) zabranjen je promet za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona. 

Zbog radova na autoputu A-1 Podlugovi-Sarajevo sjever u dužini od 2 km vozila prometuju dvosmjerno. 

Naizmjenično-jednom trakom zbog izvođenja sanacijskih radova, prometuje se na putnim pravcima: Ključ-Lanište, Srebrenik-Orašje (sanacija tunela Ormanica) Olovo-Kladanj, Semizovac-Vogošća, Stolac-Neum, Cazin-Srbljani, Ustiprača-Goražde-Ustikolina, kao radovi u Jajcu (M-5, sanacija mosta preko rijeke Plive) i Mostaru. 

Zbog izvođenja sanacijskih radova, obustavljen je promet na regionalnom putu R-425a Tromeđa-Zvirovići. 

Na graničnim prijelazima Izačić, Doljani i Hum pojačana je frekvencija vozila na izlazu iz BiH. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja su do 30 minuta. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je promet za teretna vozila i autobuse na prometnicama prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko-Gunja. 

Zbog obilježavanja Kurban-bajrama, danas je na području Federacije BiH zabranjen prijevoz eksplozivnih materija, priopćeno je iz BIHAMK-a.

Kopirati
Drag cursor here to close