Stanje na putevima

BIHAMK - od ranog jutra pojačan promet na izlazu iz BiH na GP Doljani

AutoMoto / Flash | 04. 07. 2017. u 06:04 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Uz povoljne vremenske uvjete, jutros se na većini putnih pravaca u Bosni i Hercegovini saobraća nesmetano i bez izvanrednih ograničenja.

I pored toga, apelira se na vozače da voze maksimalno oprezno i da drže odstojanje između vozila. Savjetuje se da se prije polaska na put informirate o stanju na putevima i graničnim prijelazima, kako bi izbjegli gužve i duža zadržavanja.

Do kraćih zastoja tijekom dana dolazi na dionicama gdje se izvode sanacijski radovi i gdje je obvezno poštivanje postavljene signalizacije. Izdvajaju se putni pravci: M-17 Vrapčići-Bišće Polje, M-4 Simin Han-Kalesija i M-16 Poriče-Kupres.

Do 13.30 sati, zbog deminerskih radova, na dionici magistralnog puta M-6 Stolac-Ljubinje dolazi do povremenih polusatnih obustava prometa.

Na dionicama cesta gdje su radovi prometuje se sporije, pa se vozači mole za oprezniju vožnju i poštivanje privremene regulacije prometa.

Zbog radova na autocesti E-661 Banja Luka - Gradiška, za sav promet zatvorena je petlja „Mahovljani“. Vozačima se preporučuje korištenje petlje Aleksandrovac ili M-16.

Na dionici M-18 Brod na Drini - Šćepan Polje (granica BiH/CG), zabranjen je promet za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Sporije odvijanje prometa zbog radova očekivati je na:

- M-4 Simin Han - Donje Caparde,

- M-5 Donji Vakuf - Travnik,

- M-6.1 Prolaz kroz Mostar (od raskrižja Šemovac do raskrižja kod hotela “Ero”),

- M-16 Poriče - Kupres,

- M-17 Mostar (Zalik - Vrapčići).

Zbog radova na razminiranju terena u blizini prometnice mogući su povremeni zastoji na:

- M-6 Stolac - Ljubinje,

- M-19.3 Rogatica - Ustiprača (u mjestu Dub). 


Pojačana je frekvencija vozila na izlazu iz BiH na graničnom prijelazu Doljani, pa se vozači savjetuju da koriste druge granične prijelaze (Bijača, Gabela polje, Crveni Grm, Orahovlje, Trebimlja/Čepikuće).

Na većini graničnih prijelaza zadržavanja, za sada, nisu duža od 30 minuta, priopćeno je iz BIHAMK-a.

Kopirati
Drag cursor here to close