BIHAMK

Upozorenje vozačima: Jaki udari vjetra!

Stoga vozače pozivaju na oprezniju vožnju, prilagođenu uvjetima na putu i podsjećaju da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.
AutoMoto / Flash | 11. 02. 2020. u 08:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na dionicama u zapadnim i jugozapadnim krajevima BiH u utorak ujutru iz Bosanskohercegovačkog automoto kluba (BIHAMK) upozoravaju na jake udare vjetra. Izdvajaju puteve na području: Bihaća, Livna, Bosanskog Petrovca, Bosanskog Grahova, Glamoča i Ključa.

Magla smanjuje vidljivost na putnim pravcima Olovo - Tuzla, Doboj – Tuzla - Kalesija i Livno - Kamensko, kao i na širem području Srebrenika, Bugojna i Kiseljaka, upozoravaju iz BIHAMK-a. Stoga vozače pozivaju na oprezniju vožnju, prilagođenu uvjetima na putu i podsjećaju da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Na magistralnom putu Jajce - Crna Rijeka zbog sanacionih radova od osam do 16 sati dolazi do povremenih polusatnih obustava, uz 15-minutno propuštanje vozila. Iza 16 sati na ovoj dionici saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

U utorak se izvode radovi na održavanju rasvjete u tunelu Salakovac na dionici Mostar - Jablanica. Za vrijeme izvođenja ovih radova, kroz tunel će se prometovati jednom trakom, naizmjenično.

Na magistralnom putu Zenica - Nemila, kroz tunel Vranduk, tijekom dana promet se dvosmjerno od pet do 21 sat. U vremenu od 21 do 0.30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je u vremenu od 0.30 do pet sati promet kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase koriste obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona preusmjeravaju se na alternativne pravce Doboj - Šićki Brod - Sarajevo i Žepče – Zavidovići – Olovo - Sarajevo.

Zbog aktualnih radova sporije se prometuje i na magistralnim putevima Sarajevo - Trnovo (Krupac) i Ključ - Bosanski Petrovac (Lanište).

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je promet za teretna vozila i autobuse na prometnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko – Gunja, zaključili su jutarnji izvještaj o stanju na putevima iz BIHAMK-a.

 

Kopirati
Drag cursor here to close