Na graničnim prijelazima

Sustav za automatsko očitavanje registarskih tablica i u BIH

Sustav će omogućiti da svi podaci o vozilu budu dostupni graničnoj policiji u trenutku kada automobil prelazi granicu.
AutoMoto / Flash | 27. 11. 2018. u 07:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

BiH bi uskoro bi trebala dobiti sustav za automatsko očitavanje i provjere registarskih tablica vozila na graničnim prijelazima.

Kako Akta.ba saznaje,  Izaslanstvo EU u BiH objavilo natječaj za nabavku sustava za automatsko prepoznavanje registarskih tablica vozila na graničnim prijelazima BiH. Inače, isti je bio objavljen i sredinom prošle godine.

U cilju približavanja Bosne i Hercegovine Europskoj uniji, europskoj integraciji, unutrašnjoj i eksternoj sigurnosti o sigurnosti, kao i prevenciji i otkrivanju ilegalnih migracija, prekograničnih i drugih kaznenih djela, potreban je sistem za automatsku kontrolu i evidentiranje vozila nakon prelaska državne granice Bosne i Hercegovine.

Kako se navodi u pozivu, sustav će biti integriran u aktualnu aplikaciju granične kontrole koja funkcionira od 2011. godine i omogućit će da svi podaci o vozilu budu dostupni graničnoj policiji u trenutku kada automobil prelazi granicu.

Inače, sustav će omogućiti da svi podaci o vozilu budu dostupni graničnoj policiji u trenutku kada automobil prelazi granicu.

Tender je otvoren za pravna i fizičke osobe koja su državljani BiH (sudjeluju pojedinačno ili u grupi - konzorcij - ponuđača). Sudjelovanje je također otvoreno za međunarodne organizacije.

Poziv je otvoren je do 29. siječnja 2019. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close