Polako

Bentley neće žuriti s elektrifikacijom

Kada su ga upitali za budućnost, Hallmark je izjavio da je “sve u elektrifikaciji”.
AutoMoto / Flash | 04. 01. 2020. u 14:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prvi čovjek britanske marke luksuznih vozila govorio je o poslovnim izazovima koji stoje pred ovom kompanijom, a osvrnuo se i na električnu budućnost prometa

Adrian Hallmark obnaša funkciju generalnog direktora Bentleya, britanskog proizvođača luksuznih automobila. U nedavnom intervjuu za Automotive News Europe kazao je kako je prošla godina bila prilično izazovna za njih, jer su s isporukama određenih modela (Continental GT i Flying Spur) kasnili i po 18 mjeseci.

Međutim, do kraja godine zastoji su riješeni, 2019. godina završit će “u plusu”, a CEO se nada da će Bentley ovu godinu završiti s rekordnim prometom, javlja Autonet.

Kada su ga upitali za budućnost, Hallmark je izjavio da je “sve u elektrifikaciji”. Ova kompanija počet će investirati u električne pogone tek sada, pa ne očekuju da će prvi Bentley na struju na ceste stići prije 2025. godine.

Najvjerojatnije će jedan od postojećih modela prvi proći kroz elektrifikaciju, no ne na način da se samo uzme gotova šasija i u nju ugrade baterije, kaže prvi čovjek Bentleya.

Kompanija također sudjeluje u razvoju platforme PPE koja se radi na razini njihove krovne grupacije, Volkswagen grupe. U sklopu razvoja razmišljaju i o potencijalu koji elektrifikacija pogona donosi kad je riječ o udobnosti i dodatnom prostoru u vozilu, pa sve to planiraju uklopiti u neke buduće električne Bentleye.

Kao mogućnost Hallmark je istaknuo i korištenje solid-state baterija, koje su kompaktnije i lakše.

Ta tehnologija trebala bi biti zrela za ugradnju u vozila baš negdje sredinom dvadesetih godina, u vrijeme kada Bentley misli krenuti s proizvodnjom elektrificiranih automobila. Radije bi, kaže, pričekali da tehnologija baterija omogući kompaktnije izvedbe nego da proizvedu automobil povišene podnice ili električni SUV samo kako bi u njega mogli smjestiti veliku bateriju.

Kopirati
Drag cursor here to close