Luksuzni automobili samo na struju

Bentley najavio potpunu elektrifikaciju

Nakon 2026. godine Bentley će prodavati samo električna i plug-in vozila, a nakon 2030. u potpunosti prelaze na struju.
AutoMoto / Flash | 07. 11. 2020. u 13:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ono što je zajedničko gotovo svim proizvođačima automobila u posljednje vrijeme jest okretanje fokusa na električna vozila i tu nema iznimke, bilo da je riječ o malim gradskim vozilima, limuzinama, sportskim i luksuznim automobilima ili off road zvijerima poput Hummera, svi prelaze na struju.

U nekim slučajevima se najavljuje postupna tranzicija na e-motore, no nije poznato kada kompanije u potpunosti namjeravaju prekinuti s proizvodnjom vozila s benzinskim i dizelskim motorima, no ponekad su te granice sasvim čvrsto postavljene i sasvim jasne.

Takve su jasne granice za potpunu tranziciju postavili i u proizvođaču luksuznih automobila Bentley iz kojeg su najavili kako će do 2030. godine u potpunosti prijeći na električne motore, prenosi Zimo.

Dakle, nakon te godine više se neće moći kupiti novi Bentley koji će pogoniti motor s unutarnjim izgaranjem.

Prvi dio tog plana odnosi se na postupnu tranziciju pa će tako od 2026. Bentley nuditi samo električne i hibridne plug-in modele, a četiri godine nakon toga više neće proizvoditi niti hibride.

Ova odluka i ne treba čuditi kada se zna da je Bentley dio Volkswagen grupe čija je budućnost, kako su to više puta iz njemačke kompanije naglasili, vezana uz električna vozila.

Sljedeće godine Bentley bi trebao predstaviti prva dva modela hibridnih vozila, a kako je to medijima naglasio izvršni direktor kompanije Adrian Hallmark, tijekom ovog desetljeća provest će transformaciju i postati “novi i održivi etički uzor” drugim tvrtkama na tržištu.

Kopirati
Drag cursor here to close