Nakon 10 godina

Aventador više nije u Lamborghinijevoj ponudi

Nakon deset godina "fasciniranja okoline“ Aventador više nije u ponudi slavne talijanske automobilske kompanije koja se krije iza amblema razjarenog bika.
AutoMoto / Flash | 21. 10. 2021. u 10:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon deset godina od premijernog predstavljanja u mirovinu odlazi jedan od posljednjih supersportskih automobila koji pokreće atmosferski V12 motor.

Nasljednik Lamborghinijevog modela Murciélago premijerno je predstavljen 2011. godine na Sajmu automobila u Ženevi, a nakon deset godina "fasciniranja okoline“ Aventador više nije u ponudi slavne talijanske automobilske kompanije koja se krije iza amblema razjarenog bika.

Lamborghini će već naručene primjerke Aventadora Ultimae isporučivati do kraja sljedeće godine, a dobra vijest za dobrostojeće poklonike kompanije (čiji je osnivač Ferruccio Lamborghini automobile počeo proizvoditi u inat Enzu Ferrariju) je da u Sant'Agata Bologneseu intenzivno razvijaju novi V12 motor koji će uz hibridnu tehnologiju moći izaći na kraj sa sve strožijim normama o emisiji ispušnih plinova..

U prethodnih deset godina Aventador se nudio u dva karoserijska oblika (Coupé i Roadster) i nekoliko verzija (S, SV, SVJ...), a s posljednjim brojčano ograničenim izdanjem (Ultimae) čuveni 6,5-litarski atmosferski V12 motor raspolaže sa 780 konjskih snaga i 720 Nm najvećeg obrtnog momenta, što je dovoljno za ubrzanje od 0 do 100 km/h za 2,8 sekundi i 356 km/h.

Čekamo nasljednika.

Kopirati
Drag cursor here to close