Vrijednost

Automobilski brandovi gube na vrijednosti

Svi navedeni auto-brandovi su izgubili nešto od svoje vrijednosti u posljednjih godinu dana…
AutoMoto / Flash | 02. 07. 2020. u 12:09

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jedini automobilski brand koji je povećao svoju vrijednost u odnosu na prošlu godinu je Tesla.

Kompanija Kantar, koja se bavi istraživanjem tržišta, objavila je listu 100 najvrjednijih brandova na svijetu, a na njoj su se našle samo tri automobilske marke.

Toyota je zauzela 48. poziciju, kao najvrjedniji automobilski brand na svijetu, usprkos tome što joj je u odnosu na 2019. opala vrijednost za 3%.

Druga auto-marka koja je uspjela da uđe u Top 100 svjetskih brandova je Mercedes-Benz, kao 56. na listi. Kako se navodi, njemački proizvođač automobila izgubio je 9% svoje vrijednosti u usporedbi s prošlom godinom.

Treći i posljednji automobilski brand koji se plasirao u prvih 100 (na 61. mjestu) također je iz Njemačke, a u pitanju je BMW.

"Bavarci" su u odnosu na 2019. izgubili 12% svoje vrijednosti.

Ako promatramo samo auto-marke, na 4. mjestu najvrjednijih automobilskih brandova na svijetu je američki proizvođač električnih automobila Tesla, peti je Ford, dok je šesta Honda.

Na sedmom mjestu je Nissan, osmi je Audi, deveti Volkswagen, a listu prvih 10 zaokružuje Porsche.

Svi navedeni auto-brandovi su izgubili nešto od svoje vrijednosti u posljednjih godinu dana, izuzimajući Teslu, čija je vrijednost, kako se navodi, porasla za 22% u odnosu na 2019.

Kopirati
Drag cursor here to close