Sinonim za automagazin

Autoklub slavi 30 godina!

Čak ni internetsko doba ga još nije pokolebalo, sutra je na kioscima novi 851. broj najdugovječnijeg auto magazina na hrvatskom jeziku.
AutoMoto / Flash | 31. 05. 2019. u 21:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prije 30 godina na kioscima se pojavio prvi broj najpopularnijeg automagazina na ovim prostorima. U Zagrebu je, naime, s nadnevkom na 25. 5. 1989. otiskan prvi broj Autokluba, tada dvotjednika u izdanju Vjesnikovog poduzeća Revije.

Dizajnom naslonjen na popularne njemačke uzore, Auto Bild prije svega, Autoklub je početkom devedesetih predstavljao osvježenje na tržištu automobilskih magazina u tadašnjoj Jugoslaviji, gdje je već par desetljeća najpopularniji bio legendarni slovenski Avtomagazin, u izdanju i na danas službeno nepostojećem srpsko - hrvatskom jeziku.

Autoklub nije bila prva hrvatska auto revija u povijesti, ali će ubrzo pokazati da će igrati na najduže staze od svih. Usprkos ratovima, smanjenju tržišta i tiraža, sve većoj konkurenciji kroz kraj devedesetih i prvih deset godina novog milenija, Autoklub će ostati omiljeno auto štivo Hrvata, ali i dalje veoma čitano i u drugim zemljama u kojima se mogao kupiti prvi put prije 30 godina.

Čak ni internetsko doba ga još nije pokolebalo, sutra je na kioscima novi 851. broj najdugovječnijeg auto magazina na hrvatskom jeziku.

Kopirati
Drag cursor here to close