Wiener Linien

Autobusi bez vozača u Beču

Zajednički cilj je povećanje efikasnosti i sigurnosti autonomnih vozila. Dostava drugog autobusa očekuje se narednih dana.
AutoMoto / Flash | 12. 04. 2018. u 11:29 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U ponudi javnog prijevoza u Beču od jučer se nalazi prvi električni minibus bez vozača.

Autobus je za sada smješten u garažu poduzeća za javni prijevoz "Wiener Linien" i bit će uključen u istraživačke i testne aktivnosti u sklopu projekta "auto.Bus – Seestadt" u kojem osim "Wiener Linien" učestvuju Austrijski institut za tehnologiju, Upravni odbor za sigurnost saobraćaja, TÜV Austrija, Siemens AG Austrija i francuski proizvođač autobusa NAVYA.

Zajednički cilj je povećanje efikasnosti i sigurnosti autonomnih vozila. Dostava drugog autobusa očekuje se narednih dana.

Prije nego što se ovi minibusi stave u testni promet od 2019. godine u novom modernom naselju Seestadt Aspern narednih mjeseci proći će obimne testove.

Minibusi bez vozača u budućnosti će biti važan dio javnog prijevoza u rubnim i/ili slabo naseljenim dijelovima grada. Nova automatizirana tehnologija poboljšat će povezanost s ostalim vidovima javnog prijevoza i protok prometa.

Minibus je dug 4,75 metara, širok 2,11 i visok 2,65 metara. Može primiti 11 putnika, a najviša dozvoljena brzina je 20 km/h. Maksimalno vrijeme rada je devet sati, a vrijeme potrebno za punjenje ovog električnog minibusa je četiri do osam sati. Predviđeno je da pokriva radijus od dva kilometra oko metro stanice U2 Seestadt.

Kopirati
Drag cursor here to close