E-tron

Audijev električni SUV predstavljen u Ženevi

Audi je odlučio predstaviti prototip na ženevskom sajmu automobila tako dajući publici da izbliza vide pogled na novi SUV.
AutoMoto / Flash | 08. 03. 2018. u 09:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Audi se pridružuje električnoj utrci s automobilom E-tron koji dolatzi nešto kasnije ove godine. E-tron je SUV s prostorom za pet osoba i svih luksuznih značajki koji se inače nalaze u Audiju.

Audi je odlučio predstaviti prototip na Ženevskom sajmu automobila tako dajući publici da izbliza vide pogled na novi SUV.

Audi nije bio spreman da otkrije sve specifikacije E-trona, ali nagađa se da će imati domet oko 400 kilometara vožnje. Sustav brzog punjenja od 150kW osigurat će da sustav dostigne 80% za nekih 30 minuta.

U izvornom konceptu E-tron Quattro koji je predstavljen 2015. godine imao je jedan električni motor na prednjoj osovini, te dva motora postavljena na stražnjoj strani. Izlazna snaga bila je oko 430 konjskih snaga, a baterije su bile od 95kW.

E-tron potvrđen je za lansiranje u Europi krajem ove godine, dok se u Americi očekuje početkom 2019. godine. Također, planira se i coupe verzija ovog modela, a oba modela će se proizvoditi u Bruxellesu u Belgiji.

U Ženevi je ovih dana također predstavljen Jaguar I-Pace, električni SUV koji je izravni suparnik E-tronu. Ostali konkurenti su Tesla MOdel X i nadolazeći Mercedes Benz EQC.

Kopirati
Drag cursor here to close