Na podvozju Porscheovog Taycana.

Audi predstavio koncept električnog e-trona GT

Na sajmu automobila u Los Angelesu Audi je prikazao koncept električnog sportskog coupéa zasnovanog na podvozju Porscheovog Taycana.
AutoMoto / Flash | 29. 11. 2018. u 20:04 Bug.hr

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Audi je na sajmu automobila LA Auto Show prvi puta javnosti otkrio kako bi trebao izgledati prvi električni sportski coupé iz Ingolstadta.

Koncept nazvan e-tron GT za sada je samo to – koncept – no u Audiju najavljuju kako će u serijsku proizvodnju krenuti 2020. godine, nakon što krene proizvodnja prvih dvaju e-tron modela, SUV-a i Sportbacka.

GT je izrađen na podvozju Porscheovog Taycana. Nudi atraktivan sportski izgled, ali i četvera vrata i pogon na četiri kotača s torque vectoringom, koji iz elektromotora dobiva čak 590 KS i ubrzava do 100 km/h za 3,5 sekunde te do 200 km/h za 12 sekundi. Najveća brzina deklarirana je na 240 km/h.

Baterija kapaciteta 90 kWh trebala bi omogućiti autonomiju od preko 400 kilometara, piše Bug.hr.

Punjenje će se obavljati brzim punjačima napona i do 800 V, pa čak i beskontaktno, indukcijski. Brzi punjač trebao bi baterije e-trona GT napuniti do 80% kapaciteta za samo 20-ak minuta.

Inovacije na ovom modelu ne prestaju s izgledom i pogonskim sustavom. Cijelo vozilo izrađeno je od kombinacije više materijala kako bi se osigurala što manja masa.

Automobil je tako sastavljen od dijelova izrađenih od ugljikovih vlakana, aluminija i čelika, a težište ovog sportskog gotovo pet metara (4,96 m) dugačkog automobila postavljeno je nisko zbog što boljih voznih karakteristika.

Tome pomažu i baterije smještene u podu i ispod sjedala. Dimenzije guma su, ako vas zanima, 285/30/22.

Prođe li sve kako su u Audiju zamislili, e-tron GT prvim će kupcima stići početkom 2021. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close