Na podvozju Porscheovog Taycana.

Audi predstavio koncept električnog e-trona GT

Na sajmu automobila u Los Angelesu Audi je prikazao koncept električnog sportskog coupéa zasnovanog na podvozju Porscheovog Taycana.
AutoMoto / Flash | 29. 11. 2018. u 20:04 Bug.hr
Kopirati

Audi je na sajmu automobila LA Auto Show prvi puta javnosti otkrio kako bi trebao izgledati prvi električni sportski coupé iz Ingolstadta.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Koncept nazvan e-tron GT za sada je samo to – koncept – no u Audiju najavljuju kako će u serijsku proizvodnju krenuti 2020. godine, nakon što krene proizvodnja prvih dvaju e-tron modela, SUV-a i Sportbacka.

GT je izrađen na podvozju Porscheovog Taycana. Nudi atraktivan sportski izgled, ali i četvera vrata i pogon na četiri kotača s torque vectoringom, koji iz elektromotora dobiva čak 590 KS i ubrzava do 100 km/h za 3,5 sekunde te do 200 km/h za 12 sekundi. Najveća brzina deklarirana je na 240 km/h.

Baterija kapaciteta 90 kWh trebala bi omogućiti autonomiju od preko 400 kilometara, piše Bug.hr.

Punjenje će se obavljati brzim punjačima napona i do 800 V, pa čak i beskontaktno, indukcijski. Brzi punjač trebao bi baterije e-trona GT napuniti do 80% kapaciteta za samo 20-ak minuta.

Inovacije na ovom modelu ne prestaju s izgledom i pogonskim sustavom. Cijelo vozilo izrađeno je od kombinacije više materijala kako bi se osigurala što manja masa.

Automobil je tako sastavljen od dijelova izrađenih od ugljikovih vlakana, aluminija i čelika, a težište ovog sportskog gotovo pet metara (4,96 m) dugačkog automobila postavljeno je nisko zbog što boljih voznih karakteristika.

Tome pomažu i baterije smještene u podu i ispod sjedala. Dimenzije guma su, ako vas zanima, 285/30/22.

Prođe li sve kako su u Audiju zamislili, e-tron GT prvim će kupcima stići početkom 2021. godine.

Kopirati