Električna vozila

Audi će ''e-tronizirati'' svoju ponudu s 20 električnih noviteta

Uz razne druge modele ljubitelji Audija se mogu nadati električnim nasljednicima modela R8 i TT.
AutoMoto / Flash | 04. 09. 2019. u 08:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Proizvođač iz Ingolstadta je relativno nedavno pokrenuo prodaju svog električnog SUV-a e-tron. Iako ispočetka ovaj model nije oduševio prodajnim rezultatima u Audiju odlučno idu naprijed s planom elektrifikacije svoje ponude. Već su potvrđeni modeli Q4 e-tron i e-tron GT, no to je samo vrh sante.

Naime, britanski AutoExpress javlja kako će Audi ubrzati planove elektrifikacije te da će do sredine sljedećeg desetljeća lansirati oko 20 električno pokretanih modela.

Za svakoga bi se trebalo pronaći nešto, s obzirom da izvor navodi kako će neki od noviteta pripadati vrhu ponude dotičnog modela, dok će drugi biti nešto pristupačnije cijene.

Jedan od ovih noviteta će biti mali električni hatchback koji bi trebao stajati oko 33.000 eura i u osnovi biti produkcijsak izvedba studije AI:Me (na slici).

To će ga učiniti nešto skupljim od VWa- ID.3 koji će na njemačkom tržištu krenuti za manje od 30.000 Eura. Spomenuti ID.3 će biti osnova na kojoj će se razviti ovaj audijev novitet pa će s njim dijeliti MEB platformu, a vjerojatno i većinu pogonskog sklopa. Dizajn vanjštine i interijera će biti dakako različit.

Za očekivati je da s audijevim modelom neće biti ponuđena baterija kapaciteta 45 kWh koja će se ugrađivati u bazni ID.3, no zato je izgledna ugradnja baterija kapaciteta 58 i 77 kW. Drugim riječima, može se očekivati autonomija između 400 i 550 km, javlja Bug.hr.

Ovaj se novitet na tržištu navodno može očekivati najkasnije do 2022. Moguća je ugradnja dodatnog prednjeg motora pa bi ta performance verzija imala pogon na sva četiri kotača.

Uz razne druge modele ljubitelji Audija se mogu nadati električnim nasljednicima modela R8 i TT.

Ovaj manji električni sportaš bi navodno mogao imati baterijski sklop u nekoliko dijelova što bi riješilo problem nedostatka prostora za ugradnje većeg baterijskog sklopa u manjem sportskom automobilu.

Kopirati
Drag cursor here to close