Project Titan

Apple otpustio 200 ljudi s projekta autonomne vožnje

Projekt Titan, u sklopu kojeg Apple već godinama razvija tehnologiju umjetne inteligencije za autonomnu vožnju, prolazi kroz transformaciju.
AutoMoto / Flash | 24. 01. 2019. u 19:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Appleov tajanstveni projekt Titan postoji već nekoliko godina i zapošljava preko pet tisuća stručnjaka za autonomna vozila, umjetnu inteligenciju i srodne tehnologije.

Isprva se smatralo kako Apple unutar tog projekta planira razviti vlastiti automobil, no kasnije se ispostavilo da rade "samo" na tehnologiji autonomne vožnje koju planiraju ponuditi proizvođačima automobila.

Ovoga tjedna doznalo se kako je iz projekta Titan otpušteno nešto više od 200 zaposlenika u sklopu njegove reorganizacije.

Prvi čovjek ovog projekta Bob Mansfield nedavno je na isti projekt doveo bivšeg Teslinog inženjera Douga Fielda, koji je prije petogodišnje karijere u Tesli radio u Appleu na dizajnu hardvera, od 2008. do 2013. godine. Njih dvojica sada kreću u veću transformaciju radne skupine Titan, javlja Bug.hr.

U okviru najnovijih promjena nešto manji broj zaposlenika fokusirat će se na autonomne sustave vožnje i tek nekoliko ključnih područja unutar te domene, dok će drugi napustiti projekt.

Nije svih 200-tinjak radnika dobilo otkaze – iz Applea su poručili kako su neki prebačeni na druga radna mjesta unutar kompanije gdje će nastaviti razvijati sustave strojnog učenja za druge primjene.

Putem glasnogovornika su poručili kako Apple i dalje vjeruje da u autonomnoj vožnji postoji velik potencijal, te da je to najambiciozniji projekt koji se tiče strojnog učenja ikada pokrenut.

Unatoč otpuštanjima, uvjereni su kako i dalje mogu značajno doprinijeti razvoju te tehnologije.

Kopirati
Drag cursor here to close