Stanje na cestama

Apelira se na vozače da voze maksimalno oprezno

Pročitajte gdje je promet obustavljen, gdje se vrše radovi...
AutoMoto / Flash | 15. 09. 2020. u 08:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U jutarnjim satima upozoravamo na smanjenu vidljivost, zbog magle. Apelira se na vozače da voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i da izbjegavaju rizična preticanja.

Promet je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila prometu obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Obustava prometa na snazi je i u tunelu Vinac (Jajce-Donji Vakuf), a vozila na ovoj dionici prometuju obilaznicom oko tunela.

Zbog radova na mostu u mjestu Reljevo (Jošanica-Rajlovac), kao i na mostu preko rijeke Drine u Goraždu (R-448), promet je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Radovi na sanaciji mostova u tijeku su i na putnim pravcima: Tarčin-Konjic (kod mjesta Zukići), Pelagićevo-Srebrenik (u mjestu Špionica), kao i na petlji Blatuša, kod Zenice, a na tim lokacijama prometuje se usporeno.

Izdvajamo i ostale dionice gdje se izvode sanacijski radovi i gdje se prometuje usporeno: Jablanica-Mostar, Šićki Brod-Srebrenik, Maglaj-Doboj, Livno-Kamensko, Šešlije-Modriča i Posušje-Rakitno.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja. Na graničnom prelazu Hum/Šćepan Polje nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je na graničnom prelazu Metaljka ulazak u Crnu Goru moguć od 07 do 19 sati. Granični prijelaz Deleuša zatvoren je zbog radova.

Veži se - sigurnosni pojas spašava život

Sva svjetska istraživanja pokazuju važnost korištenja sigurnosnih pojaseva jer oni smanjuju rizik pogibije u sudaru za oko 50% ako su pravilno postavljeni i korišteni. Zato VEŽITE SIGURNOSNI POJAS ZA VRIJEME VOŽNJE, BEZ OBZIRA KOLIKO MALA BILA RELACIJA NA KOJOJ VOZITE !

Kopirati
Drag cursor here to close