Rivian Automotive

Amazon ulaže 700 milijuna dolara u električne automobile

Amazon je odlučio uložiti 700 milijuna američkih dolara u tvrtku Rivian Automotive, koja je poznata po svojim električnim SUV i pick-up vozilima.
AutoMoto / Flash | 16. 02. 2019. u 21:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tvrtka Amazon odlučila je ponovno investirati u tržište automobila, ovaj put u tvrtku Rivian Automotive koju je 2009. godine osnovao njihov aktualni glavni izvršni direktor Robert Scaringe.

Prema pisanju Reutersa, Amazon je u tvrtku specijaliziranu za električna SUV i pick-up vozila spreman uložiti 700 milijuna američkih dolara, što je investicija koja Amazon automatski pretvara u jednog od najvećih Rivianovih dioničara (vrijednost te tvrtke se procjenjuje na oko 3 do 4 milijarde američkih dolara), prenosi Bug.hr.

Investicijom Amazon dobiva i pristup električnim vozilima koja će osnažiti njihovu mrežu dostave proizvoda. Amazon je nedavno investirao i u startup tvrtku Aurora Innovation koja se bavi sektorom autonomne vožnje (investicija od 530 milijuna američkih dolara).

Također, Amazon radi na integraciji svoje virtualne asistentice Alexe u automobile tvrtki BMW, Ford, Toyota i Volkswagen.

Kopirati
Drag cursor here to close