Šteta ili ne

Alfa odustala od možda najljepšeg dizajna ikada?

AutoMoto / Flash | 18. 11. 2016. u 07:57 D.K

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Današnje tržište automobila pod općom je najezdom različitih crossovera, SUV-a u pravom smislu te riječi i modela koji pokušavaju biti nešto između SUV-a, crossovera i nečeg trećeg, piše Dnevnik.hr.

Na žalost, pod pritiskom novog poslovnog plana i trenda da se svi automobili pretvaraju u crossovere, Alfa je odlučila jednu od boljih ideja, odnosno koncepata ugasiti kako bi oživjela ni manje ni više nego crossover.

Unatoč tome što postoje stvari koje mnogi zamjeraju, Alfa je sama po sebi, htjeli to priznati ili ne, automobil koji je protkan emocijama. E pa jedan od takvih modela je koncept od kojeg je Alfa na našu žalost odustala, a koji je prema nekima remek djelo dizajna.

Koristeći već provjeren dizajn prednjeg kraja Giulie, uz poneku preinaku nalik na model 124 Spider i već provjerenu i dokazanu popularnost Mazde MX-5, Alfa je izgradila koncept koji bi zasigurno osvojio mnoga srca. Međutim, sada odlazi u prošlost.

Iako će neki biti oduševljeni novim crossoverom koji je pripremila Alfa, drugi će se pitati zašto uništiti nešto što je predodređeno za uspjeh? Glavni krivac zbog kojeg je cijela priča oko izgradnje kabrioleta propala je Stelvio. Tu će se netko koga je ova vijest posebno rastužila pitati zašto uopće postoje crossoveri? Izgledom i funkcijom daleko od ortodoksnih SUV-ova, a neki od njih miljama daleko od ikakvih sportskih performansi. Međutim, je li Stelvio isto takav i zašto je uopće Alfa odustala od svog koncepta?




Kako navodi ekipa s CarBuzza, zbog novca i zbog plana za kojeg Alfa ni sama nije sigurna hoće li se ostvariti onako kako je to zacrtano. Međutim, kako je točno Alfa zamislila da će se Stelvio boriti s legendarnim modelima crossovera iz BMWa, Audia, Mercedesa i Mazde ostaje za vidjeti.

Inače, Stelvio ispod poklopca motora skriva V6 twin turbo motor koji do stotke sprinta za 3.9 sekunde. Uz njega dolazi i hrpa opreme i nekoliko različitih motora počevši od 2.9, 2.0, 2.2 litara zapremnine. S druge strane nesretni kabriolet ima V6 motor zapremnine 2.9 litre snage 503 konja.

Na kraju krajeva, neki će tugovati neki će se radovati ovom potezu Alfe. Bilo kako bilo, nadamo se da će plan Alfe uspjeti i da će Stelvio opravdati očekivanja. Za kraj donosimo video glavnog aktera ove priče, Stelvia.

 

Kopirati
Drag cursor here to close