Stelvio

Alfa danas predstavlja svoj prvi SUV

AutoMoto / Flash | 16. 11. 2016. u 08:08 D.K

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ljubitelji Alfe pripremite se za jednu vrlo posebnu premijeru. Naime, Alfa je po posljednji put najavila današnje predstavljanje svog prvog SUV/crossovera s kojim će se šira javnost po prvi put upoznati na auto salonu u Los Angelesu negdje iza 18 sati prema našem vremenu, piše Autonet.hr.

Već je otprije poznato kako će ovaj novitet nositi naziv Stelvio, a potvrđeno je to i priloženom fotografijom na kojoj je prikazan istoimeni alpski prijevoj i prekrasna zavojita cesta koja do njega vodi.

Podsjetimo, Stelvio će biti konkurencija BMW-u X3, Audiju Q5 i mercedesovom GLC-u, a u Los Angelesu bi navodno trebala biti predstavljena njegova najsnažnija izvedba Quadrifoglio Verde (QV), dok će ostale verzije biti predstavljene kasnije. Receptura ista onoj prema kojoj je predstavljena Giulia s kojom dijeli platformu.

Dakle, Stelvio QV bi trebao pokretati 2,9-litreni V6 bi-turbo snage 512 KS te najvećeg okretnog momenta od 600 Nm, a ostatak motorizacije će također biti preuzet od Giulije. Slično vrijedi za interijer i opremu. Također, ovaj bi model trebao imati pogon na sva četiri kotača, a vjeruje se kako će biti dostupne i izvedbe s pogonom na samo na stražnje kotače.

Početak prodaje se očekuje u prvoj polovici sljedeće godine, a proizvodnja će biti povjerena pogonima u Cassinu, u Italiji.

 

Kopirati
Drag cursor here to close