Izmijenjen pravilnik

Zbog korone mali popust: Imate 90 dana da ponovno registrirate vozilo

Potreba za donošenjem ovog Pravilnika, navode, javila se uslijed proglašenja stanja prirodne ili druge nesreće na teritoriju BiH uzrokovane pandemijom koronavirusa
AutoMoto / Flash | 19. 05. 2020. u 17:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministarstvo komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine donijelo je Pravilnik o izmjeni i dopuni Pravilnika o registriranju vozila, priopćeno je u utorak iz Ministarstva.

Potreba za donošenjem ovog Pravilnika, navode, javila se uslijed proglašenja stanja prirodne ili druge nesreće na teritoriju BiH uzrokovane pandemijom koronavirusa, a sve kako bi Ministarstvo pomoglo građanima svoje zemlje, poštujući sve zakonske odrednice.

Nakon što je ministar komunikacija i prometa BiH Vojin Mitrović predložio donošenje odluke o produženju važenja registracije vozila u BiH za vozila koja su registrirana u BiH, a čija je potvrda o registraciji istekla poslije 15. ožujka 2020. godine do 30. travnja 2020. godine, koja nije dobila potporu na sjednici Vijeća ministara BiH održanoj 1. travnja 2020. godine, predmetna oblast je uređena kroz izmjene Pravilnika.

Stoga je u Pravilnik dodat stavak u kojem stoji da se: ''za vozila čija je registracija istekla nakon 16. 3. 2020. godine, zahtjev za produženje registracije vozila može podnijeti najkasnije 90 dana od dana prestanka stanja prirodne ili druge nesreće na teritoriju BiH, a ako se zahtjev za produženje registracije vozila ne podnese do roka predviđenog ovim člankom, vozilo se službeno odjavljuje iz evidencije registriranih vozila a vlasnik vozila dužan je vratiti registarske pločice nadležnom tijelu u roku od osam dana.''

Pravilnik o izmjeni i dopuni Pravilnika o registriranju vozila je upućen na objavu u Službeni glasnik BiH, a stupa na snagu sljedećeg dana od dana objave, priopćeno je iz Ministarstva komunikacija i prometa BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close