Audi

A8 Hybrid hit među elitnim hibridnim vozilima

AutoMoto / Flash | 29. 03. 2012. u 08:03 M.U.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Audi je na salonu u Ženevi predstavio A8 Hybrid, koji će zasigurno postati hit među elitnim hibridnim vozilima, javljaju hrvatski mediji.

Radi se o posebnoj verziji najveće limuzine iz Ingolstadta, koja je u trećoj generaciji predstavljena u studenome 2009. Pokreće se paralelnom sinergijom turbobenzinca s direktnim ubrizgavanjem 2.0 TFSI snage 211 KS i momenta 350 Nm i elektromotorom snage 40 kW. Oba su paralelno spojena na prednje kotače te pružaju najveću sistemsku snagu od 245 KS.

U podnici prtljažnika smješten je paket litij-ionskih baterija napona 266 V i kapaciteta 1,3 kWh, koji je jedinstven po masi od samo 39 kg! Kako se istodobno radi o autu s aluminijskom karoserijom, ukupna je masa 1870 kg, koliko su teški usporedivi modeli visoke klase s klasičnim pogonom. Uz potporu automatskog mjenjača s osam stupnjeva A8 Hybrid do stotke ubrzava u 7,7 sekundi i postiže 235 km/h.

Vrhunska se tehnologija pokazuje i prosječnom potrošnjom od svega 6,3 litre, što će biti veliki adut na bogatim dijelovima europskog i američkog tržišta. Uz to, Audi A8 Hybrid brzinom do 60 km/h može tri kilometra voziti samo na struju, što je izvrsno za najuža gradska središta. Zbog toga će moći dobiti dozvolu za ulazak i u posebne ‘zelene zone’ svjetskih metropola.

Kopirati
Drag cursor here to close