CIGRÉ

Volkswagen električna vozila predstavljena u Neumu na 15. Savjetovanju BH Odbora CIGRE

Tijekom diskusije istaknuta je i činjenica da BiH znatno zaostaje za ostalim zemljama u regiji kada je u pitanju stimulacija nabavke električnih i ostalih eko automobila, dok zemlje u okruženju imaju značajne poticaje pri nabavci auta i punionica
AutoMoto / Flash | 21. 10. 2021. u 14:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predstavnici kompanije Porsche BH d.o.o. Sarajevo su u razdoblju od 17.- 20.10.2021 u Neumu nazočili događaju koji okuplja stručnjake iz elektro-energetskog sektora Bosne i Hercegovine i regije, pod nazivom 15. Savjetovanje BH Odbora CIGRE.

Pored prezentacije i izlaganja Volkswagen električnih noviteta na tržištu Bosne i Hercegovine, modela ID3 i ID4, prisutni sudionici su imali priliku da testiraju navedene automobile.

Ovom prilikom su i proizvođači punionica za električna vozila predstavili svoje proizvode, što je jednako važno za masovniju upotrebu električnih vozila.

Foto: PR / Volkswagen električna vozila predstavljena u Neumu na 15. Savjetovanju BH Odbora CIGRE

Jedna od tema savjetovanja koja je privukla značajnu pažnju prisutnih bila je panel diskusija pod nazivom "Perspektiva razvoja elektromobilnosti u Bosni i Hercegovini i uloga u elektroenergetskom sektoru".

Tijekom diskusije istaknuta je i činjenica da Bosna i Hercegovina znatno zaostaje za ostalim zemljama u regiji kada je u pitanju stimulacija nabavke električnih i ostalih eko automobila, dok zemlje u okruženju imaju značajne poticaje pri nabavci automobila i punionica.

Eksperti iz Slovenije i Hrvatske su također prenijeli vlastita iskustva i predložili načine kako da se i Bosna i Hercegovina što prije pridruži i bude dio ove velike revolucije koja se događa u autoindustriji. Konstruktivni prijedlozi sudionika bit će uvršteni u zaključke ovog savjetovanja, a tiču se stimulacija i zakonskih uredbi koje će omogućiti nesmetan razvoj elektromobilnosti u Bosni i Hercegovini.

Kopirati
Drag cursor here to close