3C *

Više od trećine vozača priznaje da nije spremno za zimske uvjete!

Tri četvrtine ispitanika ne znaju sa sigurnošću kako zaustaviti proklizavanje na zaleđenim cestama.
AutoMoto / Flash | 29. 10. 2021. u 08:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Više od trećine vozača ne osjeća se spremno za zimsku vožnju ove godine, pokazalo je istraživanje Nissana.

Istraživanje provedeno na 6000 europskih vozača pokazalo je da 27 posto ne razumije ili ne koristi dodatne sigurnosne značajke svojih automobila kada se vrijeme pogorša. 

S vraćanjem satova unatrag i dolazkom zime, broj noćnih sati se povećava, a to znači da ćemo više voziti u mraku. To predstavlja zabrinjavajući izazov za 55 posto vozača koji su nervozni zbog vožnje zimi – i 45 posto njih koji žele da su ih naučili kako pravilno voziti po nepovoljnim vremenskim uvjetima.

Istraživanje je naručio Nissan, a provela ga je agencija OnePoll. Marco Fioravanti iz Nissan Europe, rekao je:

- Znamo da ovo doba godine često donosi nesigurnost kod vozača, a podaci pokazuju da je 55 posto europskih vozača otkazalo ili odgodilo putovanje zbog lošeg vremena.

Studija je također pokazala da, premda je više od polovice nervozno zbog vožnje tijekom zimskih mjeseci, mnogi ne pomažu sebi – ili drugima – čak 52 posto ne čeka da im se vjetrobransko staklo potpuno ne odmagli prije nego što krenu na put.

Tri četvrtine ispitanika ne znaju sa sigurnošću kako zaustaviti proklizavanje na zaleđenim cestama.

Manje od polovice (49 posto) vozača misli da zna kako prilagoditi svoja prednja svjetla uvjetima na cesti, kao što je uključivanje dugih svjetala u mraku, na primjer, prenosi HAK Revija.

Po snježnom ili kišnom vremenu povećava se put kočenja pa treba prilagoditi brzinu, ali dvije trećine europskih vozača ne provjerava kočnice za vožnju zimi. Istraživanje je pokazalo da više od trećine vozača (37 posto) ne vozi sporije zimi.

Kopirati
Drag cursor here to close