Čudo se dogodilo

VW tvrdi kako je novi Golf otporan na krađu

Novi Golf je opremljen UWB tehnologijom, koja detektira točnost radio signala
AutoMoto / Flash | 09. 07. 2020. u 08:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

S kupnjom Volkswagen Golfa mnogi naši građani osjećaju se kao da su narasli par centimetara. Ljubav prema njemačkoj marki je već legendarna, ali s kupnjom VW automobila ide i zabrinutost. Naime, taj brend je i omiljena meta lopova, kod nas, ali i u ostatku Europe.

Njemački autoklub (ADAC) testirao je otpornost Golfa VIII na krađe i zaključak je jasan – ovaj automobil otporan je na krađe takozvanim relejnim kutijama. Odnosno, u Golfove s pokretanjem bez ključa nemoguće je ući ako nemate u džepu ili blizini vozila originalni VW-ov ključ.

Novi Golf je opremljen UWB tehnologijom, koja detektira točnost radio signala, odnosno točno procjenjuje dolazi li signal s originalnog VW-ova daljinskog ključa ili se radi o uređaju koji simulira signal i pomoću njega lopovi pokušavaju ući u automobil, prenosi HAK Revija.

Dakle, Volkswagen Golf je otporan na krađe takozvanim relejnim kutijama, koje su danas najčešća tehnika pri otuđenju automobila. No, uvijek treba biti oprezan jer i vrhunski kriminalni umovi imaju naviku istraživati i tražiti nove metode. Ono što se danas čini sigurnim već sutra…

Kopirati
Drag cursor here to close