F1

VN Belgije: Premijerni trijumf Leclerca

Leclerc (21 je u subotu bio najbrži u kvalifikacijama, a u nedjelju je to potvrdio sigurnom vožnjom i pobjedom.
AutoMoto / Flash | 01. 09. 2019. u 19:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Monegaški vozač Charles Leclerc (Ferrari) došao je do prve pobjede u karijeri osvojivši Veliku nagradu Belgije u Spa Francorchampsu, 13. utrku SP-a Formule 1.

Leclerc (21 je u subotu bio najbrži u kvalifikacijama, a u nedjelju je to potvrdio sigurnom vožnjom i pobjedom. Za Ferrari je to prva pobjeda od listopada 2018. godine, a Monežanin je i tek četvrti pobjednik  sezoni, 108. ukupno te prvi laureat iz Monaka uopće.

Iza Leclerca su ostala dva Mercedesova vozača Britanac Lewis Hamilton i Finac Valtteri Bottas, dok je Nijemac Seb Vettel (Ferrari) bio četvrti.

Hamilton je zadržao vodstvo u ukupnom poretku sa 65 bodova više od Bottasa.

Sljedećeg vikenda vozi se VN Italije u Monzi.

Inače, svi vozači i kompletna zajednica Formule 1 minutom je šutnje uoči Velike nagrade Belgije odala počast 22-godišnjem francuskom vozaču Anthoineu Hubertu koji je poginuo u subotu tijekom utrke Formule 2. Hubert je stradao na istoj stazi na kojoj se dan kasnije vozila utrka Formule 1, prenosi Hina.

Francuz se pri brzini od oko 270 kilometara na sat u jednom zavoju sudario s Juanom Manuelom Correom. Hubert je odmah prevezen u bolnicu gdje je od zadobivenih ozljeda preminuo, a Correa je zasad u stabilnom stanju.

Vozači Formule 1 okupili su se uoči nedjeljne utrke oko Hubertove kacige, dok se na ekranu vrtio video posvećen nesretnom Francuzu. Hubertu je počast odana i u 19. krugu utrke (broj 19 je imao na bolidu), kada su svi navijači ustali i zapljeskali.

Kopirati
Drag cursor here to close