Uskoro

Dok se mi truskamo našim asfaltima: Stižu leteći taksiji

Početak rada vertiporta u Rimu, Veneciji i francuskom primorskom gradu Nici planiran je do 2024. godine.
AutoMoto / Flash | 26. 10. 2021. u 13:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Aerodromi u talijanskim gradovima Rimu, Veneciji i Bologni i na francuskoj rivijeri udružili su snage s ciljem da osnuju kompaniju naziva Urban Blue koja će formirati i upravljati infrastrukturom za leteće taksije, objavljeno je danas u zajedničkom priopćenju kompanija.

Infrastruktura, poznata pod nazivom vertiport (vertikalna luka), služit će za smještaj zrakoplova na baterije koji mogu uzlijetati i slijetati vertikalno, nudeći putnicima nove mogućnosti da izbjegnu ''obični promet'' i prometne gužve i da u najkraćem roku stignu iz jednog grada u drugi, prenosi Reuters.

Marco Troncone, s rimskog aerodroma, rekao je kako se Urban Blue radi susreće s izazovnim ali mogućim vremenskim rokom a omogući Rimu da bude među prvim gradovima Europe koji će pokrenuti ovaj vid povezanosti. Prema jednom istraživanju Europske unije, Rim je treći najprikladniji grad za ovakav način prometnog povezivanja u Europi.

Početak rada vertiporta u Rimu, Veneciji i francuskom primorskom gradu Nici planiran je do 2024. godine. Financijski detalji projekta nisu objavljeni, objavio je Reuters.

 

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close