Svjetska premijera

Upoznajte novi GLA: Atraktivni dizajn i više prostora za putnike

Kao što je bilo najavljeno, GLA je krenuo smjerom većeg GLB ...
AutoMoto / Flash | 11. 12. 2019. u 16:50 Bljesak.info / Index.hr

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Novi GLA je u odnosu na prethodnika tehnološki napredniji, ali i osjetno praktičniji i komforniji čime na najbolji način zaokružuje ponudu obitelji Mercedesove A klase.

Kao što je bilo najavljeno, GLA je krenuo smjerom većeg GLB, a to znači da se značajno propeo u visinu do 1.611 mm (+104 mm), a narasla je i širina (+30 mm). Zanimljivo je da duljina nije rasla, GLA je čak i neznatno kraći (-15 mm).

No razloga za brigu nema, GLA i dalje izgleda markantno, pa čak i dinamično, dok iznutra nudi više prostora od prethodnika. U Mercedesu pritom naglašavaju dodatni prostor za glave putnika sprijeda (+ 22 mm) te koljena onih straga (+116 mm). Vozač i suvozač sjede 140 mm više nego u A-klasi i 50 mm više nego u B-klasi. Kapacitet prtljažnika je 435 l.

Prodaja starta izvedbom GLA 200 iza koje se krije 1.33 benzinac sa 163 KS. S druge strane stoluje AMG izvedba A35 s 2.0 benzincem od 306 KS i 400 Nm. Potonji stiže do 100 km/h za 5,1 sekundi i ne posustaje do 250 km/h.

Očekivano, standardna oprema je bogata, a uključuje i jaku sigurnosnu logistiku predvođenu Active Brake Assist sustavom automatskog kočenja te Off-Road Engineering paketom kod 4Matic izvedbi.

Naravno, sve prednosti MBUX informacijsko-zabavnog sustava moći će doživjeti i vlasnici GLA, i to u standardnoj opremi.

GLA se proizvodi u Rastattu (Njemačka), Hambachu (Francuska) i, za lokalno tržište, u Pekingu (Kina). Kao što smo i mogli pretpostaviti, GLA u prodaju dolazi na proljeće.

Kopirati
Drag cursor here to close