Ekološki prijevoz

U Mostar stiže sustav javnih bicikala i punjači za električna vozila

Sustav javnih bicikla postaje jedan od europskih trendova koji se rapidno širi po europskim gradovima korištenje sustava javnih bicikala, a sve pod motom zdrav život i podizanje ekološke svijesti građana.
AutoMoto / Flash | 20. 11. 2019. u 13:15 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pravo na korištenje sredstava, koje je na osnovu javnog poziva dodijelio Fond za zaštitu okoliša FBiH, a koji se odnose na projekte zaštite zraka ostvarilo je 20 aplikanata koji će ukupno dobiti 1.250.000 KM.

Sredstva će dobiti: Grad Srebrenik za projekt: "Izgradnja toplovoda za distribuciju toplotne energije za potrošače u zoni II u Srebreniku" s iznosom do 125.000,00 KM, Centrotrans Eurolines d.d. Sarajevo za projekt: "Uvođenje ekološki prihvatljivih vozila u javni gradski saobraćaj" s iznosom do 100.000,00 KM, Općina Lukavac za projekt: "Toplifikacija netoplificiranih dijelova grada Lukavca - Priključenje poslovne zone na sistem daljinskog grijanja" s iznosom do 100.000,00 KM, Grad Mostar za projekt: "Postavljanje punionica (2) za električne automobile u gradu Mostaru" s iznosom do 25.000,00 KM, JP ELEKTROPRIVREDA BiH d.d. Sarajevo-direkcija za projekt: "DC punionica za električna vozila na autocesti A1 - odmorište Lepenica" s iznosom do 50.000,00 KM, te DSEZ d.o.o. Mostar za projekat: "Uspostava sistema javnih bicikla u Gradu Mostaru" sa iznosom do 50.000,00KM.

Sustav javnih bicikla postaje jedan od europskih trendova koji se rapidno širi po europskim gradovima korištenje sustava javnih bicikala, a sve pod motom zdrav život i podizanje ekološke svijesti građana.

Ekološki javni prijevoz sve više postaje realnost, a ne samo  nadolazeći trend te građani sve više razmišljaju zeleno, a samim time i biraju turističke destinacije za svoj odmor koje su ekološki osviještene.

"Naravno da smo ovu vijest dočekali sa velikim uzbuđenjem i radosti. Riječ je o sustavu koji se zasniva na ekonomski i ekološki održivom sustavu mobilnosti koji pomaže u smanjenju prometnih gužvi, rješavanju problema parkiranja, pridonosi zaštiti okoliša, obogaćuje turističku ponudu, pozicionira destinaciju kao poželjnu cikloturističku destinaciju, a utječe i na produljene sezone. Već ranije imali smo sastanke sa Gradom Mostarom i predstavnicima "Next Bike" sustava i evo pozitivnih pomaka ima. Nadamo se da ćemo već u idućoj godini vidjeti prve korisnike sustava javnih bicikla na ulicama Grada Mostara", komentirao je Toni Zorić, predsjednik BK Mostar.

Kopirati
Drag cursor here to close