Model 3

Teslina baterija se neće puniti

Nakon što su iz baterije izvukli posljednji elektron energije ista se odbila puniti na Teslinom superpunjaču. Dvojac je automobil odvezao na servis te iščekuju rezultate analize
AutoMoto / Flash | 30. 05. 2018. u 08:45 Bljesak.info
600 Hypermile In Tesla Model 3!
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Teslin prvi električni automobil za mase, Model 3, službeno je deklariran, ovisno o bateriji, na autonomiju od 350 do 500 km.

Naravno, baš kao i kod standardnih automobila pogonjenih benzinskim i dizelskim motorima, ovaj je rezultat moguće poboljšati.

Koliko? Pa recimo samo da je dvojac entuzijasta iz Denvera proveo 32 sata vozeći automobil brzinom između 32 i 48 km/h, te su s jednim punjenjem prevalili 606,2 milje, odnosno 975 km.

Sean M. Mitchell i Erik Strait dugometražni podvig odradili su na zatvorenoj petlji, dugoj oko kilometar i pol nedaleko aerodroma u Denveru, no nije sve baš prošlo glatko.

Nakon što su iz baterije izvukli posljednji elektron energije ista se odbila puniti na Teslinom superpunjaču. Dvojac je automobil odvezao na servis te iščekuju rezultate analize, prenosi T-portal.

Litij-ionske baterije ne bi se smjele isprazniti do kraja, te je uvijek preporučljivo odlagati uređaje s baterijom napola punom, ako ih ne planirate koristiti duže vrijeme, upravo stoga kako njihovi akumulatori ne bi ostali bez napona.

Kopirati
Drag cursor here to close