International Pick-up Award

TOYOTA HILUX osvojila međunarodnu nagradu za najbolji pick-up automobil za 2022. i 2023. godinu

AutoMoto / Flash | 21. 11. 2021. u 15:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Toyota Hilux je osvojila Međunarodnu nagradu za najbolji pick-up automobil za 2022. i 2023. godinu. Svečanost dodjele ove prestižne nagrade održana je tijekom salona Solutrans 2021. u Lyonu u Francuskoj.

Međunarodna nagrada za pick-up (International Pick-up Award – IPUA) održava se svake druge godine (ovo je šesto izdanje), a o najboljem je odlučivao Međunarodni žiri Nagrade za teretno vozilo godine (International Van of the Year Award Jury – IVOTY) u kojem je bilo 19 predstavnika specijaliziranih magazina, prenosi portal Automobili.hr.

U konkurenciji su bili Jeep Gladitor, Isuzu D-Max, te Toyota Hilux koja je na kraju i proglašena najboljim automobilom. Međunarodni žiri prepoznao je Hiluxov snažan i uglađen pogonski sklop, besprijekorno upravljanje i legendarnu kvalitetu, trajnost i pouzdanost.

Osim toga, žiri je prilikom ocjenjivanja u obzir uzeo i sve veću privlačnost Hiluxa na rastućim tržištima vozila s dvostrukom namjenom – za slobodno vrijeme i gradsku vožnju. Danas se Hilux proizvodi u šest, a prodaje u 180 zemalja diljem svijeta. S do danas isporučenih više od 18 milijuna vozila, on je najprodavaniji pick-up na svijetu.

"Višenamjenska vozila se proizvode i prodaju u cijelom svijetu, pri čemu se i proizvod i tržište neprekidno razvijaju, a mnoge marke postavljaju visoke standarde performansi, sigurnosti i udobnosti za vozača i suvozača", objasnio je Jarlath Sweeney, predsjednik Međunarodnog žirija IVOTY.

Didier Gambart, potpredsjednik za prodaju, marketing i iskustvo kupca u Toyota Motor Europe: "Tijekom više od 50 godina Hilux je uvijek predstavljao izvanrednu kvalitetu, trajnost i pouzdanost, kao i izuzetne terenske sposobnosti. Najnovijim Hiluxom proširili smo ponudu motora novim 2,8-litarskim dizelskim motorom koji nudi još veću profinjenost i snagu!"

Kopirati
Drag cursor here to close