Prekid rada u Škodi

Škoda prekinula proizvodnju u svojim tvornicama u Češkoj

AutoMoto / Flash | 19. 10. 2021. u 08:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Škoda je prekinula proizvodnju u sve svoje tri tvornice u Češkoj zbog nedostatka čipova, poluvodiča te ostalih automobilskih dijelova.

Ostavili su samo jednu proizvodnu liniju. Zaposlenici su poslani kući i primat će 80 posto svojih prosječnih plaća.

Prekid rada u Škodi - novi je pokazatelj teškoća u kojima su se našli svjetski trgovinski lanci.

U kompaniji procjenjuju da će se opskrba normalizirati polovicom 2022. 

S druge strane, do kraja godine očekuje se dolazak Škode u Kragujevac, što je sada već sasvim izvjesno, najavio je gradonačelnik ovog srbijanskog grada Nikola Dašić.

On je kazao kako kompanija Škoda počinje proizvodnju tramvaja u MIND parku u Kragujevcu, ali da to nije jedina dobra vijest koja je stigla s prestižne svjetske izložbe Expo 2020.

"Imamo jedan impozantan nastup naših kompanija u Dubaiju. Dolazak Škode u Kragujevac nešto je što je veoma dugo pripremano i to nije nikakvo iznenađenje. Suština je ne samo u novim radnim mjestima, mi ovdje govorimo o šinskim vozilima i proizvodnji tramvaja, ona je otvorena ne samo za zapošljavanje, već i za suradnju s drugim firmama širom Srbije", kazao je za Kurir Marko Selaković, šef kancelarije Privredne komore Srbije.

On je potpisao i ugovor o suradnji s kompanijom Oracle i to je kompanija koja bi, kako navode, isto trebala doći u Kragujevac.

"Sve je to pokazatelj da imamo jedan divan industrijski razvoj u ovom gradu", navodi Selaković.

Kopirati
Drag cursor here to close