Tvornica Kvasiny

Škoda otvara novi pogon za hibridni Superb

Prema posljednjim testiranjima, Škoda Superb iV samo na struju može prijeći i 55 kilometara prema WLTP standardu mjerenja.
AutoMoto / Flash | 20. 09. 2019. u 19:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nova Škoda Superb iV proizvodit će se na istoku Češke, u tvornici Kvasiny.  Škoda je uložila velikih 12 milijuna eura u Kvasiny kako bi se postrojenja prilagodila proizvodnji novih električnih i hibridnih automobila.

Zahvaljujući ovoj investiciji i proizvodnji Superba iV, otvoreno je 40 novih radnih mjesta što je izvrsno za češku autoindustriju.

Novi Superb je pogonjen 1.4-litrenim tubrobenzinskim motorom u kombinaciji sa električnim motorom. Zajedno pogonski sustav ove Škode isporučuje 218 KS uz i više nego izdašnih 400 Nm okretnog momenta.

Prema posljednjim testiranjima, Škoda Superb iV samo na struju može prijeći i 55 kilometara prema WLTP standardu mjerenja.

Kapacitet baterije je 37 Ah uz 13 kWh što rezultira kombiniranom emisijom CO2 od 40 g/km. Vozaču su na izbor tri moda vožnje odnosno rada pogonskog sustava. SPORT mod omogućuje maksimalnu iskoristivost snage od 218 KS čemu će pomoći i standardni DSG mjenjač. Pored toga postoji još i E-mod koji radi isključivo na struju te HYBRID mod u kojem kompjuteri određuju kombiniranu uporabu benzinskog i elektromotora.

Kopirati
Drag cursor here to close