Neočekivano

Šef BMW-a odlazi iz tvrtke

U posljednje je vrijeme često bio na meti kritika zbog strategije prijelaza na električna vozila.
AutoMoto / Flash | 06. 07. 2019. u 14:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Njemački proizvođač automobila BMW danas je neočekivano najavio odlazak s dužnosti izvršnog direktora Haralda Krügera nakon isteka ugovora u travnju iduće godine.

"Nakon više od 10 godina u izvršnom odboru, od čega više od četiri godine na dužnosti izvršnog direktora grupe BMW, želio bih se posvetiti novim profesionalnim zadaćama", kazao je Krüger u priopćenju.

Pedesettrogodišnji Krüger po zanimanju je mehanički inženjer, a u izvršni odbor BMW-a ušao je 2003. kao šef kadrovske službe. Nakon toga bio je direktor brendova Mini i Rolls-Royce.

Dužnost izvršnog direktora preuzeo je u svibnju 2015., a nekoliko mjeseci kasnije kolabirao je tijekom prezentacije na Frankfurtskom automobilskom sajmu, što je potaknulo nagađanja da ima problema sa zdravljem.

Danas je izjavio da aktualna previranja u automobilskom sektoru "zahtijevaju ogromne napore od svakog zaposlenog". U posljednje je vrijeme često bio na meti kritika zbog strategije prijelaza na električna vozila.

Nadzorni odbor raspravljat će o mogućim Krügerovim nasljednicima na sastanku 18. srpnja. U nagađanjima se najčešće spominje ime Klausa Fröhlicha, člana izvršnog odbora nadležnog za razvoj, i Olivera Zipsea, direktora proizvodnje.

Kopirati
Drag cursor here to close