ADAC

Samo 2 posto Nijemaca može puniti svoje električne automobile kod kuće

Od 47,1 milijuna automobila u Njemačkoj samo 200.000 su električni ili hibridni automobili, prema podacima Saveznog ureda za motorna vozila.
AutoMoto / Flash | 08. 08. 2019. u 10:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Njemačka se suočava sa značajnim preprekama u ostvarivanju svog cilja da poveća broj vlasnika električnih automobila, budući da većina ljudi u zemlji nema pristup punjenju takvih vozila kod kuće, pokazalo je u srijedu objavljeno istraživanje Njemačkog automobilskog kluba (ADAC).

Dvije trećine Nijemaca živi u stanovima i imaju malu mogućnost punjenja električnih automobila kod kuće, ali čak i kad postoji podzemno parkiralište, njih 96 posto nema ni jednu utičnicu, pokazali su podaci ADAC-a.

Samo dva posto podzemnih parkirališta i parkirališta s više od 10 parkirnih mjesta koja je ADAC istražio, ima najmanje jednu stanicu za punjenje ili zidnu jedinicu.

ADAC je intervjuirao 310 tvrtki za prodaju nekretnina u 11 velikih gradova, koji zajedno upravljaju s 4.815 velikih podzemnih garaža i parkirališta.

"Četiri od pet takvih tvrtki nemaju punionice za električna vozila ni u jednoj od svojih zgrada. A nekoliko tvrtki koje imaju zidne jedinice u svojim građevinama, one su obično postavljene u izolirane objekte", stoji u istraživanju koje prenosi Hina.

Samo četvrtina anketiranih tvrtki razmišlja o postavljanju rješenja za punjenje električnih automobila u iduće tri godine.

Glavni razlog koji su dali menadžeri bio je "neizraženo zanimanje stanara i vlasnika", navodi ADAC.

Od 47,1 milijuna automobila u Njemačkoj samo 200.000 su električni ili hibridni automobili, prema podacima Saveznog ureda za motorna vozila.

Drugi razlozi koje su dali upravitelji imovine bili su visoki troškovi, tehnički problemi i pravne nesigurnosti.

Obične utičnice u kućanstvima nisu dovoljne za dugoročno punjenje električnih automobila, jer bi tijekom dužeg razdoblja punjenja pod velikim opterećenjem moglo doći do zapaljenja kablova.

Kopirati
Drag cursor here to close