Salona 46

Preventovo brodogradilište predstavilo jedinstvenu jedrilicu

Prva Salona 46 već je prodana kupcu u SAD-u, a plovila koja se prave u ovom brodogradilištu najčešće nalaze kupce upravo u SAD-u…
AutoMoto / Flash | 27. 11. 2020. u 13:37 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Brodogradilište Salona Yachts, koje je u vlasništvu bosanskohercegovačke Prevent Grupe, premijerno je predstavilo novu jedrilicu, Salona 46, jedinstvenu luksuznu jedrilicu na domaćem i inozemnom tržištu.

''Salona 46, nova jedrilica s električnom propulzijom jedinstvena je u Hrvatskoj, ali i na svjetskom tržištu, jer su u nju ugrađena čak dva električna motora i propelera što joj omogućava izvanredne plovne performanse i simultano punjenje baterija. Važno je napomenuti da je Salona brodogradilište izuzetno posvećeno razvoju, podršci i provedbi zelene tehnologije te promociji ekološki luksuznih plovila'', kazao je izvršni direktor Salona Yachts, Marin Donadini na predstavljanju nove jahte u Splitu.

Kako je potvrdio, prva Salona 46 već je prodana kupcu u SAD-u, a plovila koja se prave u ovom brodogradilištu najčešće nalaze kupce upravo u SAD-u te zapadnoeuropskim državama. Važno je naglasiti da ni u vrijeme globalnih poremećaja, izazvanih pandemijom koronavirusa, ''Salona Yachts'' ima optimizirano i dugoročno stabilno poslovanje.

''Salonin tim, u suradnji s dobavljačima, razvija i isporučuje kupcima najbolja zelena rješenja koja trenutno postoje na tržištu, što čini veliki iskorak na svjetskom tržištu luksuznih plovila. Nova Salona 46 kombinira najbolje elemente tehnologije, dizajna, kvalitete i udobnosti. Mogućnost prilagođavanja željama i idejama krajnjeg kupca, omogućavaju nam da svaka Salona zaista postane unikatna i jahta iz snova za svakog vlasnika i ljubitelja Salona brodova'', ističe Donadini i dodaje kako je enterijer jahte u cijelosti izrađen u proizvodnim pogonima Preventa u BiH.

Salona Grupa dio je Prevent Grupe i proizvodi višestruko nagrađivane performans cruiser I luksuzne jedrilice. Dobitnici su brojnih nagrada, kao što su Boat of the Year u Europi za Salonu 37 a Salona 44 je 2015. godine osvojila nagradu Boat of the Year i u SAD-u.

''Kontinuirane investicije, suradnja s velikim svjetskim brendovima i praćenje globalnih trendova bili su osnova da se pozicioniramo među industrijske lidere CEE regije. Filozofiju održivog poslovanje primjenjujemo u svim segmentima našeg djelovanja, što je i logičan korak koji prati globalne trendove. Ponosni smo da je i naša članica Salona napravila iskorak i među prvima u svijetu napravila jedrilicu na električni pogon koja je u rekordnom roku pronašla svoje kupce, te je prepoznata od strane stručnjaka u ovoj oblasti'', ističu iz Prevent Grupe te dodaju kako će u narednom periodu nastaviti ulagati u inovacije u svim industrijama u kojima djeluju.

Kopirati
Drag cursor here to close