Za britanski Top Gear

Rimac najavio novi električni automobil

"Donijeli smo neke odluke (za auto), poput električnog podešavanja sjedala i lakše koristivih svakodnevnih guma, ne nešto kao Trofeo R. Stoga ne možemo srušiti rekord koji drže VW ID R ili Nio EP9, oba trkaći automobili", objašnjava Rimac
AutoMoto / Flash | 03. 12. 2019. u 09:30 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mate Rimac je prošlog tjedna otkrio nekoliko novosti za blisku budućnost, pa i dolazak novog modela.

Kao da najavljeni i u obliku koncepta prikazani C_Two nije bio dovoljan, Mate otkriva dolazak još atraktivnijeg modela.

Ranije smo već mogli saznati kako je premijera proizvodne izvedbe C_Two zakazana za ožujak i ženevski salon automobila, a sada saznajemo da to nije jedina novost koja nas očekuje.

Mate Rimac je dao intervju za britanski Top Gear te je između ostalog otkrio što planira. Tako je otkrio da C_Two, usprkos činjenici da je jedan od najjačih automobila na svijetu, neće ići na Nürburgring, bar ne u lov na rekord. Za to će poslužiti nova izvedba, a C_Two će ipak staviti naglasak na komfor.

"Donijeli smo neke odluke (za auto), poput električnog podešavanja sjedala i lakše koristivih svakodnevnih guma, ne nešto kao Trofeo R. Stoga ne možemo srušiti rekord koji drže VW ID R ili Nio EP9, oba trkaći automobili", objašnjava Rimac trenutnu situaciju.

Mate Rimac, vjesnik novog proljeća u autoindustriji

Tvrtka Rimac Automobili ove godine u Ženevi prikazuje svoju tehnologiju i ono što se nalazi ispod kože C_TWO modela, ali i kod brojnih drugih na ovom sajmu o čemu nije htio pričati Mate Rimac.

A onda je Rimac najavio da dolazi hard core izvedba za C_Two: "Buduće varijante auta će biti fokusirane na stazu pa ćemo možda ići na rekord. Svakako da mislimo na takve stvari."

Prvi čovjek kompanije iz Svete Nedelje je pritom naglasio kako je C_Two testiran na različitim stazama, ali nije stvaran da bi obarao rekorde, prenosi Index.hr.

"Nije napravljen da bi bio najbrži. Ali s njim se možete zabaviti. U konačnici, ono što klijent traži nije biti sekundu brži na Ringu, nego se zabaviti, i ne samo na stazi već na siguran način i na cesti."

Kopirati
Drag cursor here to close