Vision Mercedes Simplex

Retro koncept iz Mercedesa

Vision Mercedes Simplex, predstavljen krajem prošlog tjedna na Salonu automobila u Frankfurtu 2019., u biti je moderni reboot prvobitnog Mercedesa, "35 KS" iz 1901.
AutoMoto / Flash | 17. 09. 2019. u 15:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najnoviji konceptni automobil Mercedes-Benza podsjetnik je da je tvrtka pokrenula koncept automobila.

Vision Mercedes Simplex, predstavljen krajem prošlog tjedna na Salonu automobila u Frankfurtu 2019., u biti je moderni reboot prvobitnog Mercedesa, "35 KS" iz 1901.

U proljeće 1901. godine dogodile su se velike promjene koje su promijenile mobilnost. Na Race Weeku u Nici na startu se je pojavio automobil kakav još nije bio viđen. Bio je to automobil visokih performansi koje je razvio Daimler-Motoren-Gesellschaft na prijedlog vizionara Emila Jellineka.

Ime Mercedes 35 PS dobio je po Jellinekovoj kći Mercedes, a ovo potpuno novo vozilo dominiralo je na natjecanjima na Race Weeku, a samo se natjecanje održavalo na stazi od Nice do La Turbie, točno u srcu mjesta gdje se danas nalazi Mercedes-Benz međunarodni dizajnerski centar.

Umjesto da u nove Vision Mercedes Simplex ubaci mnoštvo tipičnih konceptnih ideja (kao što je to učinila kompanija Vision EQS koncept najavljenog prošlog tjedna ili prošlogodišnje retro EQ Silver Arrow), proizvođač automobila ostao je poprilično vjeran originalu.

Da, broj elemenata (poput radijatora) obrubljen je ružičastim zlatom, i da, rešetka je zamijenjena zaslonom koji može sadržavati "animacije koje pružaju informacije o stanju vozila", navode iz tvrtke.

No, kokpit je minimalistički san vozača, sa samo nekoliko malih zaslona za koje tvrtka kaže da su usredotočeni na informacije koje su ključne za vožnju.

Kopirati
Drag cursor here to close