12 trka tijekom sezone

Renault Megane R.S. Trophy Kup stiže i u BiH

U ponedjeljak je na Grobniku održan prvi službeni susret organizatora i učesnika budućeg Renault Megane R.S. Trophy kupa.
AutoMoto / Flash | 10. 07. 2019. u 09:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Uz podršku Hrvatskog auto i karting saveza (HAKS) te Sportskog auto i karting saveza Srbije (SAKSS), glavni organizator budućeg kupa, Aleksandar Rajkov predstavio je buduće međunarodno natjecanje koje će se sljedeće tri godine (2020.-2022.) voziti u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Srbiji. Riječ je o kup natjecanju u kojem će sudionici iz svih navedenih zemalja voziti identične Renault Megane R.S. Trophy automobile od 300 KS, čime će ovo biti uvjerljivo najatraktivniji i najbrži kup u povijesti ovih prostora. 

Posebnu draž i natjecateljsku neizvjesnost dat će mu velik broj vozača iz regije. Očekuje se da se na svakoj utrci pojavi između 20 i 25 vozila. Vozit će se najmanje 12 trka tijekom sezone, podijeljeno na šest natjecateljskih vikenda.

Kup će se voziti u Zagrebu, na Grobniku, u Banjoj Luci na Zalužanima, Novom Sadu i Beogradu na stazi Ušće uz opciju dodataka u vidu zvučnih staza poput Hungaroringa, Slovakiaringa i sličnih.

Organizator natjecanja je Auto klub Star Racing iz Fažane koji je zahvaljujući uvozniku Renault Nissan Hrvatska d.o.o. dobio posebne uvjete nabavke ovih jedinstvenih vozila kako bi se u natjecanje uključio što veći broj vozača. Za eventualno financiranje brine se UniCredit Leasing koji je osigurao posebno povoljnu liniju leasinga za sve zainteresirane za nabavku takmičarskih Trophy vozila.

Predsjednik "AK Star Racing" Aleksandar Rajkov izjavio je: "Potencijalni vozači su oduševljeni danas viđenim Renault Megane R.S. Trophy vozilom na Grobniku te se ovim putem zahvaljujem svima koji su prisustvovali predstavljanju novog Kupa. Istaknuo bih i dobru suradnju s kompanijom UniCredit Leasing Croatia d.o.o., odnosno s gospodinom Bogdanom Drakulićem, kojem i ovim putem zahvaljujem na realizaciji. Moram spomenuti i da je HAKS podržao ovaj veliki projekt, uz prisustvo člana Upravnog odbora gospodina Miroslava Krpana. Isto tako s ponosom mogu izjaviti da će Alpe-Adria Kup biti zaista međunarodno takmičenje, jer smo i u pisanoj formi dobili podršku gospodina Staniše Lazarca, predsjednika SAKSS-a te da će iz Srbije i Crne Gore u Kupu sudjelovati minimalno 10-ak vozača."

Za natjecanje će se koristiti Renualt Megane R.S. Trophy s 1.8 litarskim motorom s potpuno novim turbo punjačem i ručnim mjenjačem sa šest stupnjeva prijenosa. Snaga motora je 300 KS, okretni moment 400 Nm, za prijenos snage na podlogu brine vrhunski Torsen diferencijal s blokadom, dok su za sigurno zaustavljanje zadužena Brembo četveroklipna kliješta koja stišću bi-metal narezane diskove. Posebnost Trophya je 4Control sistem upravljanja zadnjom osovinom, još dodatno spuštena karoserija te modificiran Cup ovjes u odnosu na "normalni" Megane R.S. Ubrzanje od 0-100 km/h traje svega 5.7 sekundi, a pojurit će do maksimalnih 260 km/h.

Uskoro bi trebalo biti dostupno više informacija kada bi trebalo biti poznato više detalja o samom natjecanju ali i sudionicima iz naše zemlje.

Kopirati
Drag cursor here to close