Vozi se ovaj vikend

Relijaški as Sebastian Ogier hrvatski rally nazvao lijepim

"Trudim se dobiti na samopouzdanju tijekom cijelog vikenda i pokušavam naučiti puno stvari na ovom škakljivom reliju," dodao je Katsuta.
AutoMoto / Flash | 22. 04. 2021. u 15:40 Bljesak.info / Index.hr

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Britanac Elfyn Evans i suvozač Scott Martin u Toyoti Yaris WRC ostvarili su najbolje vrijeme na Shakedownu Medvedgrad, službenom slobodnom treningu uoči početka Croatia Rallyja, treće etape ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva u reliju.

Shakedown se tradicionalno koristi kao prilika za fino podešavanje automobila, a Evans je 4.6 km dugačku stazu na Medvedgradu prošao za 2:45.1 minutu.

"Automobil je dobar, zasad je sve u redu", rekao je Evans po završetku svog prvog prolaska pokraj Medvedgrada.

Belgijska posada Thierry Neuville i Martijn Wydaeghe u Hyundaiju i20 Coupe WRC bili su drugi s vremenom 2:45.8, a Finci Kalle Rovanpera i Jonne Halttunen, koji trenutačno vode u Svjetskom prvenstvu, bili su treći s 2:46.4 u Toyoti Yaris WRC.

Estonci Ott Tanak i Martin Jarveoja u Hyundaiju i20 Coupe WRC su imali vrijeme 2:46.6, dok su svjetski prvak Francuz Sebastien Ogier i njegov suvozač Julien Ingrassia bili peti u još jednoj Toyoti Yaris WRC, a njihovi timski kolege, Japanac Takamoto Katsuta i Britanac Daniel Barritt, šesti.

"Cesta izgleda zabavno s različitim dionicama", rekao je Ogier. "Reli bi zbog toga mogao biti lijep."

"Trudim se dobiti na samopouzdanju tijekom cijelog vikenda i pokušavam naučiti puno stvari na ovom škakljivom reliju," dodao je Katsuta.

Svečani start slijedi u 18:30, a prva etapa započinje brzinskim ispitom Rude - Plešivica u dužini od 6.94 kilometra u petak od 08:39.

Kopirati
Drag cursor here to close