Made in Germany

Prvi detalji nove Opel Astre

Receptura je posuđena od nove Mokke, a to znači prepoznatljivu Vizor prednjicu, dok straga ime modela dobiva centralno mjesto.
AutoMoto / Flash | 10. 06. 2021. u 08:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dugo iščekivana nova generacija Opelovog kompakta polako razotkriva svoje obline.

Stellantis koncern je u ofenzivi. Samo nekoliko mjeseci nakon otkrivanja novog Peugeota 308, iz koncerna kreće razotkrivanje još jednog kompakta. U pitanju je nova Astra, a sudeći po detaljima, očekuje se drastičan odmak od dosadašnjih generacija.

Iako je osnova ista kao kod 308-ice, Opel se doista svojski potrudio podariti svojem kompaktu snažnu dozu osobnosti.

Receptura je posuđena od nove Mokke, a to znači prepoznatljivu Vizor prednjicu, dok straga ime modela dobiva centralno mjesto.

Isti izvor inspiracije vidljiv je i u kabini, gdje dominira Pure Panel digitalni kokpit s 12-inčnim zaslonom, a tu je i 10-inčni zaslon kao dio infotainmenta. Zanimljiv detalj je što je središnji zaslon lagano zakrenut prema vozaču. Dobra je vijest što ostaju i neke tradicionalne tipke, kako se daje naslutiti iz fotki detalja upravljača.

Foto: Twitter / Prvi detalji nove Opel Astre

Astra će prvi put biti elektrificirana. Po uzoru na 308 očekujmo dva plug-in hibrida, gdje se 81 kW snažnom elektromotoru pridružuje 1.6 turbak sa 150, odnosno 180 KS, prenosi Index Auto. Zahvaljujući bateriji kapaciteta 12.4 kWh, treba očekivati doseg od 60 km. Iz konvencionalne ponude očekujemo 1.2 i 1.6 turbo benzince te 1.5 dizelaš. Priča je da se kuha i OPC izvedba s 300 KS i pogonom na sve kotače.

I sad ono što će posebno veseliti Opelove poklonike. Opel Astra će se proizvoditi u Rüsselsheimu te će shodno tome nositi opis Made in Germany.

Kopirati
Drag cursor here to close