Revolucijo, ime ti je Enyaq!

Prvi Škodin SUV na struju stiže u salone

AutoMoto / Flash | 03. 09. 2020. u 08:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na Škodinoj medijskoj stranici kažu da je električni SUV Enyaq iV njihova najvažniji novi model ove godine.

Budimo realni, svaki novi model svih proizvođača automobila je najvažniji, a isto tako, treba biti realan pa naglasiti da ja za Škodu ovo veliki iskorak u nepoznato.

Foto: Škoda / Škoda Enyaq iV prvi je potpuno električni SUV češkog proizvođača

Naime, ovo je prvi električni SUV u Škodinom portfelju, koji je dimenzijama sličan Kodiaqu i malo je iznad kompaktnih dimenzija (dužina 465 cm).

ŠKODA ENYAQ iV from ŠKODA VIMEO PRO on Vimeo.

Dizajn je klasičan Škodin, odnosno Volkswagenov pa je malo detalja po kojima biste zaključili da se radi o vozilu s električnom tehnologijom, odnosno SUV-u koji je nastao na posebnoj električnoj platformi, prenosi HAK Revija.

Unutrašnjost je također slična posljednjim vozilima koncerna, čista je i većina funkcija grupirana je na ekranu infotainmenta.

Pogon je na stražnje ili sve kotače, ovisno o verziji. Tako će 4×4 biti rezerviran za Enyaq iV s dva elektromotora i 265 KS te 306 KS, a samo stražnje kotače pokretat će verzije s jednim motorom i 148 KS, 179 KS i 204 KS.

Domet je do 340 km za osnovnu verziju, maksimalnih 500 km za verziju s 204 KS (baterija 80 kWh) do 460 km za inačice s dva motora. Ubrzanje do 100 km/h najsnažnije verzije traje 6,2 sekunde (brzina 180 km/h).

Volumen prtljažnika je 585 litara, a treba spomenuti i LED Matrix svjetla kao opciju.

Kopirati
Drag cursor here to close