Promo vožnja: VW T-Roc

Golf među gradskim SUV-ima

Gledajući automobil u kompletu vidi se da je VW uložio jako puno truda u svaki pedalj modela za kojeg neki opravdano tvrde kako je u pitanju Golf za novu generaciju.
AutoMoto / Flash | 12. 01. 2018. u 17:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tvrtka MRM danas je priredila prve vožnje novog modela Volkswagena nazvanog T-Roc po ulicama Mostara. Vrlo je moguće da ste ih primijetili u prometu – atraktivni, raznobojni, za jedan Volkswagen čak i dječački razigrani, modeli T-Roca zujali su gradom.

Možemo reći da je T-Roc još jedan model u kojem pušu novi VW vjetrovi, a nakon luksuznog kupea Arteon. T-Roc je urbani crossover, mlađi i luđi brat VW Golfa, na čijoj osnovi nastaje, i koji u ovom trenutku ulazi u ring sa mnogim konkurentima u sve traženijoj klasi gradskih povišenih i dizajnerski smjelo odrađenih SUV automobila.

Gledajući automobil u kompletu vidi se da je VW uložio jako puno truda u svaki pedalj modela za kojeg neki opravdano tvrde kako je u pitanju Golf za novu generaciju. Dvobojna karoserija, što je danas trend, ali i izgleda fenomenalno, uz pomno osmišljene kombinacije boja, automobil na prvu čini atraktivnim, što je danas, da se ne lažemo, ključno u prosudbi kupaca koji automobil odabrati.

Foto: Bljesak.info / Volkswagen T-Roc

No, T-Roc ne staje samo na vanjskoj atraktivnosti, unutrašnjost prati sve najnovije tehnološke, ergonomske i trendove uređenja interijera, na koje smo već nailazili na novim VW-ima, ali po pitanju atraktivnosti ide i korak dalje. Sigurni smo da će vlasnici T-Roca dugo vreman uživati u nimalo dosadnoj unutrašnjosti, koja u isto vrijeme baštini glasoviti VW kvalitetu s potrebama modernih vremena.

Pri tom je T-Roc napravljen na novoj MQB platformi i nudi iuzuetnu živahmost, upravljivost – uz veliku dozu udobnosti. Pouzdani VW pogonski agregati pobrinut će se da svatko nađe T-Roc po svojoj mjeri. Od 1,0 benzinskog turbo motora sa 115 KS, najmanjeg dizelaša sa isto toliko konja (1,6 TDI), preko 1,5 turbobenzinca sa 150 i 190 konja, te već poznatih klasika u svom žanru, 2,0 TDI motora sa identičnom snagom kao benzinska braća, dakle 150 ili 190 KS, doslovce nude za svakoga po njegovoj mjeri.

Foto: Bljesak.info / Volkswagen T-Roc

T-Roc se izdvaja iz gomile drugih konkurenata i po tome što je moguće naručiti i model s pogonom na sva četiri kotača, što nema niti njegov brat iz istog koncerna, Audi Q2. Nakon prve vožnje nismo ulazili detaljnije u analizu modela, to ćemo uraditi čim prije, kada nam T-Roc stigne na test, a što se cijena tiče, one startaju od 35.322 KM sa PDV-om, a kao što nas je VW naviknuo (koliko para, toliko i muzike), T-Roc će se moći zbilja nabaviti u širokom rasponu (visokih) cijena, ovisno o količini opreme kojom ga nakrcate.

Foto: Bljesak.info / Volkswagen T-Roc
Kopirati
Drag cursor here to close