Nema krize za Porsche

Stiže obnovljena Panamera

Vole ga svi, od sportaša preko filmskih diva i pjevača, pa sve do uspješnih poslovnih ljudi.
AutoMoto / Flash | 27. 08. 2020. u 09:03 Bljesak.info
The new Panamera: Highlights

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ako se ikoji automobil uspio etablirati među starosjedioce kao simbol osobnog uspjeha, onda je to svakako ovaj.

Vole ga svi, od sportaša preko filmskih diva i pjevača, pa sve do uspješnih poslovnih ljudi. Dakako, sve rečeno itekako vrijedi i u našoj regiji gdje se svaka vijest čeka s posebnom pažnjom. Pogađate, govorimo o Panameri čije je obnovljeno izdanje Porsche predstavio svekolikoj javnosti.

Foto: Porsche / Porsche je predstavio osvježenu Panameru

Ekskluzivna limuzina iz Porschea glavninu novosti krije ispod atraktivnog odijela. Ponuda je šarolika, a ide preko novog hibrida sve do Turbo S izdanja od 630 KS. Dotična izvedba je i najzanimljivija. 630 KS i 820 Nm znači plus od 80 KS i 50 Nm u odnosu na dosadašnji model.

Četverolitreni V8 je dorađen, a budući vlasnik moći će osjetiti što znači 3,1 sekundi do 100 km/h i 315 km/h maksimalca. Dorađen je i zračni ovjes, Porsche Active Suspension Management (PASM) i sustav stabilizacije Porsche Dynamic Chassis Control (PDCC) uključujući Porsche Torque Vectoring Plus (PTV Plus).

Foto: Porsche / Porsche je predstavio osvježenu Panameru

Turbo S već se dokazao. Na legendarnoj stazi Nürburgring-Nordschleife test vozač Lars Kern je krug duljine 20,832 kilometara završio za točno 7:29,81 minuta, što je službeni rekord u kategoriji "gornja klasa“.

Foto: Porsche / Nova Panamera na Nürburgringu

Ako ste skromnijih apetita tu je Panamera GTS s V8 biturbo motorom te 480 KS i 620 nm. Više snage i poboljšana zvučna kulisa su dodatni plus. Konačno, tu su Panamera i Panamera 4 pokretane 2.9 V6 biturbo motorom s poznatih 330 KS i 450 Nm, ali i dotjeranim podvozjem i elektronskom logistikom.

Foto: Porsche / Porsche je predstavio osvježenu Panameru

U domeni hibrida novost je 4S E-Hybrid s većom baterijom od 17,9 kWh i do 54 km električnog dosega, prenosi Index.hr. Kombinacija elektromotora snage 136 KS koji je integriran u PDK mjenjač s osam stupnjeva i 2,9-litarskog V6 biturbo agregata s 440 KS postiže se sinergijski efekt od 560 KS i 750 Nm. A to znači odličnih 3,7 sekundi do 100 km/h i 298 km/h maksimalca.

Foto: Porsche / Porsche je predstavio osvježenu Panameru

U pogledu arhitekture kupci mogu birati klasičnu izvedbu, ali i Sport Turismo te Executive s produljenim međuosovinskim razmakom. A kad je dizajn u pitanju spomenimo nove detalje poput maske hladnjaka, izmijenjenih svjetala, te većim usisnicima. Straga su u skladu s ostatkom game svjetla sada spojena trakom, a na GTS dodatno zatamnjena. Novi su i alu naplatci promjera 21 cola.

Umjesto popisa opreme reći ćemo samo da je ponuda još bogatija i uključuje potpuno umrežavanje.

Stoga završimo cijenom, a ona postaje aktualna od listopada kada prvi primjerci dolaze u salone. Lista narudžbi je već sad otvorena, a situacija je sljedeća. U Njemačkoj cijene počinju s 91.345 eura za Panameru. Panamera 4 je dostupan od 95.289 eura naviše, Panamera 4S E-Hybrid od 126.841 euro naviše, Panamera GTS od 136.933 eura naviše i Panamera Turbo S od 179.737 eura.

Kopirati
Drag cursor here to close